Hopp til hovedinnholdet

Crushet mitt sa at han aldri hadde tenkt på meg å "den måten" når jeg spurte om det var noe mellom oss. Hvorfor liker han meg ikke?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei:) I påskeferien bestemte jeg meg for å spørre crushet mitt om det var noe mellom oss. Jeg hadde en god følelse på det, for etter å ha analysert både hint og kroppspråk så tydet alt på at han likte meg. I tillegg sa mange av venninnene mine at de trodde det selv, etter alt jeg sa til dem om oss. Men da jeg spurte sa han bare at han ikke helt har tenkt den tanken, og i ettertid har jeg vært utrolig flau over meg selv. Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan ha trodd at det var noe mellom oss, når det ikke var det? Gutten har aldri hatt kjæreste eller holdt på med noen, så jeg vet ikke om det er fordi han ikke er helt ''der'' enda, eller om han bare er redd for å bli såret. Eller så kan det være at han snakker sant, og ikke tenker på meg på den måten. Men det gjør så vondt, fordi jeg føler vi har en skikkelig bra kjemi. Vi har mye til felles, og prater og ler sammen hele tiden. Jeg bare skjønner ikke hvordan han ikke kan like meg? Kanskje jeg ikke er fin nok for han? Er så forvirret :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! 

Jeg forstår at dette båder gjør vondt og er forvirrende, når du selv følte at kjemien mellom dere var så god. Det er ikke så godt å si hvorfor denne gutten svarte slik han gjorde, kanskje hadde han faktisk ikke tenkt på det i det hele tatt da du spurte, kanskje var han usikker, eller kanskje føler ikke han det samme tilbake. Det er aldri så godt å vite helt sikkert hva et slikt svar betyr. 

Jeg syntes uansett ikke du skal være flau over at du spurte. Jeg syntes det var en fin og modig ting av deg å gjøre, og i det minste har du fått fortalt hva du følte. Kanskje gjør det at han er mer oppmerksom å deg og den kjemien dere har? Jeg skal ikke gi deg noen falske forhåpninger om at han vil forandre mening, men du har i alle fall gjort han klar over hva du føler og det er egentlig det eneste du kan gjøre. Om han liker deg så er det på en måte nå litt opp til han om det skal bli noe mer eller ikke. 

Jeg syntes også det er veldig viktig at du forstår at dette ikke handler om at du ikke er fin nok. Det er veldig enkelt å tenke slik på det og å begynne å dra seg selv ned over noe slikt. Men jeg kan fortelle deg at det ikke er det det handler om uansett. Det å være forelsket handler i langt større grad om kjemi, slik du selv beskriver, enn hva det handler om utseende. Det tror jeg gjelder for de fleste. Du er mer enn fin nok og bra nok akkurat slik du er. Det er bare slik at alle ikke blir tiltrukket av det samme og selvom en part føler en sterk kjemi så gjør ikke alltid den andre det, dessverre. Husk derfor på å ikke bygge deg selv ned selvom dette gjør vondt. Husk at du er mer enn bra nok uansett og at din verdi ikke svekkes kun fordi én person kanskje ikke er forelsket i deg.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og jeg håper dette var til hjelp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse