Hopp til hovedinnholdet

Jeg og venninnen min er forelsket i samme gutt, og gutten er bestevenn med ekskjæresten min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For en stund siden var jeg sammen med denne gutten. Han dumpet meg; nå har jeg mistet følelsene for han, men nå er jeg interessert i bestekompisen hans. Og for å gjøre ting verre så er bestekompisen til eksen min crushet til bestevenninnen min. Både hun og jeg vet at han er interessert i meg også. Hun sier det går bra at jeg går for han, men jeg vet hun vil bli såret. Eksen min ser ikke ut til å bry seg. Jeg er også redd for hva andre kommer til å si om meg. Foreksempel at jeg er en dårlig venn/eks. Har du noen tips til hva jeg burde gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

De fleste vil oppleve å være forelsket flere ganger i løpet av livet. Man bestemmer derimot sjeldent hvem man blir forelsket i, og dette kan noen ganger by på problemer.

Du er kommet i en litt vanskelig situasjon, med tanke på at både du og venninnen din er forelsket i samme gutt i tillegg til at han er bestevenn med ekskjæresten din. Jeg anbefaler deg derfor å tenke over og vurdere situasjonen. Vil det påvirke vennskapet ditt om du blir sammen med gutten, og er det evt. verdt det?

Snakk med venninnen din om situasjonen og vær åpen om hva dere føler. Fortell om hvordan du opplever det hele, før du høres på hennes side av saken. Sammen kan dere bli enige i hva dere skal gjøre videre.

Tenk heller ikke så mye på hva de andre kommer til å tenke, om du blir sammen med denne gutten. Folk vil nok ikke bry seg så mye med det, hvert fall etter at det har gått en liten stund.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse