Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om hun kan være lesbisk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år Jeg lurer på om jeg er lesbisk, fordi hver gang jeg ser en jente så ser jeg på rumpa eller puppen hennes og noen ganger gribler det i magen. Det er en jente på leirskolen jeg syntes er kjempe pen og liker veldig godt og face time med. Er jeg lesbisk eller er det bare en fase? Jeg har aldri vært i et seriøst forhold før.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Så fint du tar kontakt! Du er ikke alene om å være usikker på hva som er din seksuelle identitet.

I ungdomstiden er det ganske vanlig å kjenne på nye følelser som kan gå litt i ulike retninger. Da blir det viktig å utforske det som kjennes nytt ut, for å finne ut av hva det kan handle om for deg. 

Om du "passer inn" i betegnelsen lesbisk kommer an på de ulike følelsene du kjenner på i møte med noen av samme kjønn. Det handler om fantasier, forelskelse, seksuell tiltrekning, samt romantiske følelser. Hvis det er slik at du hovedsaklig opplever å få disse følelsene for jenter, kan betegnelsen lesbisk passe for deg. Likevel er det ikke nødvendigvis slik at vi blir 100% sikker på vår seksuelle identitet, for mange handler det mer om å finne en retning

Om det du kjenner på handler om en "fase" eller ikke er vanskelig å si, dette fordi vi kun kan si noe om de følelsene vi kjenner på "her og nå". Hvordan vi kommer til å føle i fremtiden er jo umulig å forutsi. 


For å finne mere ut av hva som er din seksuelle identitet og om du opplever å passe inn i betegnelsen lesbisk, kan du fortsette med å utforske følelsene for ulike kjønn. Min erfaring er at dette vil komme tydeligere frem for deg etterhvert som du får mere livserfaring og møter flere mennesker på din vei. Prøv og ikke stress med dette, det tar den tiden det tar.

Håper noe av dette ga mening, legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse