Hopp til hovedinnholdet

Vært sammen med en gutt en stund nå, men nå trenger jeg tid for meg selv for å passe på min egen mentale helse. Burde jeg slå opp, eller ikke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen i noen par måneder nå. Men nå har jeg lyst til å være alene litt. Har slitt litt med angst og depresjon i en periode og føler alt jeg trenger litt tid for meg selv. Jeg er forsatt glad i han og vil at vi forsatt skal være venner, men jeg er litt redd for at han skal begynne å hate meg. Vi kranglet for litt siden og da sa jeg alt jeg ville slå opp men jeg ville forsatt være venner, men han ble veldig trist og sa at han ikke kunne være venn med meg hvis jeg slo opp. Vi har liksom de samme vennene så det hadde blitt litt vanskelig hvis vi ble uvenner. Burde jeg slå opp med han eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Jeg synes det er veldig viktig at du er klar over hva du får til og ikke får til, og at du er klar over når du trenger tid for deg selv. Det er veldig sunt. 
Hvis du føler at å være sammen med han blir for mye for deg, så må du ta et skritt tilbake. Jeg skjønner at det er mange faktorer som gjør det litt vanskelig, men i bunn og grunn så er det viktigste det at din mentale helse er stabil. Du må passe på deg selv og ditt indre, selv om jeg kan skjønne at du har lyst til å passe på han sine følelser også, og vil unngå konflikt og friksjon mellom dere. 

Men alt går over. Så hvis du er ærlig og oppriktig om at du trenger litt tid for deg selv- så blir det nok litt kjipt først, men det går nok også over.

Det er viktig at du er ordentlig og oppriktig når du skal slå opp med han, men ellers så er det faktisk viktig at du er litt selvopptatt (om du en gang kan kalle å passe på deg selv å være selvopptatt) fordi det er viktig. 

 

Jeg tror dette ordner seg, jeg. Håper bølgene inne i deg roer seg snart, og at ting blir litt lettere. Lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse