Hopp til hovedinnholdet

Er jeg utro hvis jeg har følelser for en annen enn min partner? Vil folk dømme meg hvis jeg slår opp?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 15 år som er i et forhold, men jeg har nå i nylig tid mistet interessen for partneren min og er blitt interessert i noen andre. Er jeg utro da? Vårt forhold knytter også en vennegruppe, så jeg er redd for å bli dømt hvis jeg slår opp. Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis det er en ting man ikke kan kontrollere, så er det følelser. Om du begynner å få interesse for andre imens du er i et forhold, så er ikke det din skyld. Så jeg vil ikke ha sett på dette som utroskap på noen måte.

MEN, hvis du har tenkt å fortsette din interesse for denne andre personen og gå videre til et mulig forhold, er det viktig og avslutte forholdet med kjæresten din på en ordentlig måte først. Det er aldri lurt å kjøre et "dobbeltløp". Fortell om hvordan du føler det i forholdet og hvorfor du ikke tror det vil fungere lenger.

Når det gjelder det å bli dømt for å slå opp, så kan du se litt på situasjonen utenfra: En gutt har mistet følelser for partneren sin og slår derfor opp. Dette virker veldig logisk fra mine øyne og ikke noe å være irritert over.

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse