Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt og ikke være sammen/holde på iløpet av ungdomsskolen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som aldri har klint med en gutt før... Jeg er veldig flau over dette og det at jeg snart skal begynne i tiende uten å ha klint med noen er veldig pinlig. Men problemet er at jeg føler at ingen gutter liker meg og syns jeg er fin. Alle venninnene mine har klint med gutter før og noen har blitt fingret mens jeg aldri har klint engang når jeg snart er femten år? Er dette normalt? og er det normalt og ikke være sammen med noen eller holde på med noen iløpet av ungdomsskolen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Ja, det er helt vanlig! Det er veldig mange som hverken har klint, holdt på med noen eller vært sammen med noen i løpet av ungdomsskolen. Det er forskjell fra person til person når tid de føler seg klar for dette, og noen er mye eldre enn 14 før de kjenner seg klar for det eller får mulighet til det. 
 
Hvis man sammenligner seg selv med de som er rundt en som hele tiden holder på med noen eller har kjæreste, kan man føle seg utenfor. Men hvis du ser nøye etter vil du også se at det er mange som ikke holder på med noen eller har kjæreste. Sannsynligvis er den siste gruppen i flertall. 
 
I den vedlagte artikkelen kan du lese om friheten ved å være singel, og det er også en lenke til flørtetips, ung.no egen flørteskole. Der kan du lære fine triks som kan hjelpe deg med hvordan du kan tilnærme deg noen, hvis det er det du vil.
 
Tenk gjennom hva som er rett for deg og hvordan du er og vil framstå. Den beste utgaven av deg selv er den som du føler deg komfortabel med.  

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse