Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en muslimsk gutt og har lyst til å ha sex med han.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er forelsket i en gutt, jeg liker han virkelig og vi har ikke hvert sammen så lenge men jeg føler jeg har lyst å ha sex med han og ganske sikker på at han vil det samme. Men har er muslim så får han lov? (iran). Men vennene mine er sånn at de blir skjokka når jeg bare forteller at vi kliner og føler de kommer til å dømme meg. Vi er begge er kåte... hehe.. Føler sånn sommerfugler i magen når jeg er med han og når vi kysser og klemmer blir jeg faktisk kåt av han. Han kan jo ikke se det men jeg så han fikk stå når vi koste osv. Men er det greit at vi har sex? Får han egentlig lov med kjæreste? Men det er en gutt som liker meg og har prøvd å ødlegge får oss og han klarte det nesten og vi fikk fiksa det men han sa han skulle banke han fordi han løy til meg osv.. hva skla jeg gjøre? Tenk om d bli ordentlig fight? Og jeg er jo ikke sterk nok til å stoppe dem. Vennene hans kommer bare til å heie på kjæresten min så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du er forelsket i en muslimsk gutt, og at du har lyst til å ha sex med han. Dere har ikke vært sammen så lenge, men du skjønner at han også har lyst. Du lurer på om muslimske gutter har lov til å ha kjæreste og ha sex.

Før du kan dele og ha god seksualitet med en annen person, må du kjenne og være trygg på kroppen din. Det innebærer å ha en god egenseksualitet, - at du onanerer/fingrer og vet hva du liker av seksuelle stimuli.

Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt: hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Før du har sex med en annen, er å være mentalt eller tankemessig moden vel så viktig som å være fysisk moden for det. Det er viktig å tenke gjennom hva du vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at du er klar på egne grenser, at du er trygg som person og at du har god selvfølelse. Er du klar på hvilke grenser du har og føler du deg trygg på deg selv? Det er viktig å ikke la deg presse til noe du ikke vil. Du kan si nei når du vil. Du bestemmer selv over kroppen din.

Når du føler deg moden for det og du har funnet en du er trygg på og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid.

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Det betyr at en person over 16 år kan bli straffet for å ha sex med en person under 16 år. Den seksuelle lavalderen er lovbestemt, og skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Det er kun den voksne over 16 år som er ansvarlig og som kan straffes.

Straffelovens §195 og §196 sier følgende:
"Den som har seksuell omgang med barn under 14 år, straffes med fengsel inntil 10 år..."
"Den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 6 år."...
"Straff etter denne bestemmelsen kan falle bort dersom de som har hatt den seksuelle omgangen, er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling".

Vi har denne aldersgrensen for å beskytte personer under 16 år mot å bli utsatt for seksuelle handlinger man ikke er moden for. Det er også slik at sex kan føre til graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner, som for eksempel klamydia. Det er derfor viktig at man er moden og klar over slike konsekvenser før man har sex, slik at man kan beskytte seg mot dette.

Loven sier at straff for seksuell omgang med noen under 16 år, kan falle bort hvis de som har sex er jevnbyrdige (like) i alder og utvikling. Det vil si at ungdommene må være nær hverandre i alder og i utvikling, både kroppslig og mentalt. Hvis man blir anmeldt for å ha sex med en person under 16 år er det domstolen som bestemmer om man er jevnbyrdige i alder og utvikling, og om man kan straffes eller ikke.

Det er ikke vanlig at ungdommer blir straffet for dette. For å bli straffet, må politiet få vite om det ved en anmeldelse eller på andre måter. Når to jevnaldrende har sex, og det er frivillig for begge parter, er dette vanligvis en privatsak som ingen andre har noe med. Noen ganger har foreldre anmeldt dette til politiet. Det kan også skje at en av ungdommene anmelder fordi de har følt at det ikke var frivillig.

Jeg kan ikke svare deg sikkert på spørsmålet om muslimske gutter/menn har lov til å ha sex før ekteskapet. Dette vet sikkert gutten noe om selv, så du kan jo spørre han. Det handler vel litt om han er en strengt troende muslim, og om hvor strengt reglene tolkes i hans familie.

Du skriver også at det er en annen gutt som liker deg, og som prøver å ødelegge for deg og kjæresten. Du er redd for at det kommer til å bli fight mellom dem, og du lurer på hva du skal gjøre. Du kan jo prøve å snakke med den andre gutten, slik at han forstår at du har kjæreste nå, og at du ikke er interessert i han.

Håper du finner noen tips i dette svaret. Du bør også lese vedlagte artikler. Lykke til, og takk for at du skriver til ung.no!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse