Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kjærlighetsorg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 13 år gammel jente, jeg hadde en kjæreste vi var veldig nære og jeg var veldig gla i han, men han gjorde det slutt. Det var veldig vanskelig for meg, jeg spiste mindre, gjorde ikke lekser, fokuserte mindre på det jeg skulle. Men jeg har 2 kjempe gode venninner som hjelper meg. Men her er problemet: jeg fikk meg en ny kjæreste, jeg tenkte at hvis jeg fikk meg en ny kjæreste ville jeg glemme han jeg hadde. Men det gikk ikke jeg slo opp med han jeg var sammen med, og måtte inse at jeg faktisk liker han jeg var sammen med først, men det er vanskelig og ha det sånn, venninne mine gråter over meg og de vil ikke at jeg skal ha det sånn, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for at han skal like meg igjen. Slutte og spise? Kanskje han syns jeg er for tykk? Dette er vanskelig, jeg håper på svar så fort som mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å ha kjærlighetsorg er fryktelig vondt. Alle mennesker vil oppleve kjærlighetssorg som svært fortvilende, vondt og sorgfullt, men det er mange måter å reagere på. Å slutte å spise er en dårlig måte å reagere på. Det er nok ikke derfor han gjorde det slutt. Som regel gjør en det slutt fordi en ikke er glad eller forelsket nok i den andre person. Uansett hvor mye du ønsker han tilbake kan du ikke gjøre noe hvis gutten ikke er forelsket i deg. 

Det beste er å være den beste utgaven av seg selv. Vær hyggelig og grei mot han. Hvis han fortsatt ikke viser interesse bør du jobbe med å komme deg over han. 

Hold deg så mye du kan unna han. Prøv å unngå og oppsøke steder hvor du kan treffe ekskjæresten, og unngå i kikke på bilder og søke vedkommende opp i sosiale medier på internett. Det kan være lettere å komme over sorgen hvis du ikke blir minnet på ekskjæresten flere ganger til dagen via ting som får opp minner om hvor fint det var å være kjærester. Gjør hyggelige ting med venner og ting du liker å gjøre. Det er lov å være lei seg, men det er ikke bra å grave seg ned i tristheten. Da blir det vanskeligere å komme seg på beina igjen. 

Tiden jobber med deg. Det vil si at etterhvert vil kjærlighetsorgen bli mindre og mindre. Det vil ikke være så vondt for alltid. 

Hvis du kommer deg ut blant andre og gjør hyggelige aktiviteter, så får du kanskje litt pause fra de triste tankene innimellom. Etterhvert som tiden går vil de vonde følelsene blir svakere. 

Lykke til!

Legger ved en artikkel om kjærlighetsorg som jeg anbefaler deg å lese.

  

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse