Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg er forelsket, bør jeg ta opp kontakten igjen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Fikk min aller første seriøse kjæreste i 6. klasse. Jeg og han var i samme vennegjeng, ettersom "lederene" fra hver vår gjeng ble kjærester. I 5. klasse da vi øvde til en avslutning, skulle jeg og denne gutten danse vals. Under øving begynte det å dukke opp følelser. Og rett før fremføringen ble vi kjærester. Noe hele vennegjengen ble kjempe glade for, ettersom vi visst nok var søte sammen! Årene gikk, og starten av 8. ble det slutt. 2år med mye moro og kos. Det ble ikke noen utfordring å komme over han i det hele tatt. Starten av tiende begynte vi så vidt å snakke litt sammen. Forrige uke hadde vi aktivitetsdag på en sånn topptur, men som egentlig ble skikkelig nedtur. Likevel vi fikk omtrent hele tiden øyekontakt, det varte lenge og vi smilte til hverandre. Slik har det også vært når vi går forbi hverandre i gangene, ved skapene(har skap ved siden av hverandre) og ting følelse egentlig litt annerles, men samtidig litt digg. Hvis jeg er forelsket, bør jeg ta opp kontakten igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg tror at det første du burde finne ut av er om du er forelsket, eller at du bare ønsker å være venn med han. En annen ting du må tenke på er et forhold med en du tidligere har vært sammen med ikke alltid vil fungere, det er jo sikkert en grunn for at det ble slutt mellom dere. Når det er sagt så kan det jo også fungere fint, fordi dere kjenner hverandre godt og dere har mest sannsynlig vokst i løpet av de siste årene. Om du skal ta opp kontakten er ditt valg. Det viktigste er at du gjør det du ønsker og det som føles riktig for deg. 

Jeg legger ved noen artikler som du kan se litt på. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse