Hopp til hovedinnholdet

Når er det greit at kjæresten overnatter? Kjærester og begge er 14 år. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på noen spørsmål å håper at du kan svare på de!❤️ Jeg har en kjæreste på samme alder som meg! Vi begge er 14 år! Vi har sikkelig lyst å ligge over til værandre, men vi får ikke låv! Kan d være en spesiel grunn? Vi har vært sammen i neste 1 år?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Nå forutsetter jeg at din kjæreste er gutt. Jeg tenker at årsaken til at du ikke får lov til at kjæresten overnatter hos deg er mange.
Den største frykten hos de fleste foreldrene er at dere skal ha sex  og du bli gravid. Enkelte foreldre er og opptatt av hva de skal si til sine venner når du får lov å ha kjæresten på overnatting og dere begge er under det vi i Norge har satt som seksuell lavalder. Det vil si at barn ungdom beskyttes av lov verket mot å bli utnyttet seksuelt før de er utviklet nok til å forstå konsekvensene av sine handinger. 
Er du mye sammen med kjæresten og lite med veninner kan det være at de ønsker du skal etablere gode vennskap med jenter på din alder. Vennskapet en etablerer i barndommen er ofte et vennskap som varer livet ut. Det er desverre skjeldnere at kjærester er like stabile. 
Er foreldrene dine voksne du kan snakke med så spør om årsaken til at du ikke får ha kjæresten på overnatting. Mulig de har en forklaring som er en helt annen.
Titt på artiklene jeg har lagt med.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse