Hopp til hovedinnholdet

Jente 19 år! Jeg liker en gutt som er sønn av firmenningen min, og begge vet at vi er i slekt. Er redd for å flørte med han, fordi vi er i slekt. Er det innafor å bli sammen med han?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg liker en gutt som er sønn av firmenningem min, begge vet at vi er i slekt. Vi har ikke vokst opp sammen, vi møttes nylig på et Amerika-slektstreff, siden han er amerikansk. Jeg er redd for å flørte med ham fordi jeg er redd for at han skal bli freaket ut pga at vi er i slekt, og syns det er ekkelt. Jeg spurte mamma om hun syns firmemming er innafor, og det synes hun at det var. Men da jeg spurte venninnene mine om femmenning var innafor(siden jeg og han er midt imellom fir-og femmenning) sa alle at det ikke synes det var innafor, jeg føler at det er innafor. Men jeg er redd for at slektskapet vårt kan være en barriere for følelser som han kanskje kunne fått for meg i fremtiden... hva skal jeg gjøre? ...og om vi hadde blitt sammen, tenk om familien hans ikke hadde godtatt det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år!

Jeg forstår at du er bekymret for å skulle flørte med denne gutten, på grunn av slektskapet mellom dere.

Det er imidlertid helt innafor å flørte og kunne bli kjæreste med sønnen av din firmenning. Det vil ikke by på noen som helst problemer, for dere regnes ikke for å være i nær slekt på noen måte.

Her har moren din helt rett.


Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse