Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, er han interessert, hvordan skal vi få mer kontakt på Snapchat og har dere noe tips om kyssing?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år, og jeg har kun hatt en kjæreste i barnehagen. Jeg har aldri hatt en skikkelig kjæreste. Det er en jeg liker som går i klassen min. I tillegg går vi på samme sport/idrett. Jeg snakker med han av og til, og jeg føler litt at han kanskje liker meg. Men jeg er veldig usikker, så har dere noen tips som kan hjelpe meg å finne ut om han er interessert? En annen måte jeg kunne fått litt mer kontakt med han er på Snapchat, men jeg vet ikke hva jeg skulle sendt eller om jeg tør... Hva kunne jeg sendt isåfall, uten at det hadde blitt kleint?? Men så tilbake til det største problemet; hvis jeg noen gang får meg en kjæreste. Det jeg er mest redd for er å kysse, i og med at jeg ikke har fått øvd meg noe særlig på dette... Har dere noen tips? Beklager for mange spørsmål i en melding, men dette er noe jeg sliter med og gruer meg veldig til... Fler og fler på min alder får seg kjærester, og jeg føler det snart må være min tur...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

I artikkelen under kan du lese om tegnene om han er interessert i deg. 

Når du snakker med han på Snapchat er det viktig å være deg selv. Bare slapp av og tenk at det går bra. 

Jeg har noen tips til hva du kan ta opp med han:

  • Legg opp til en diskusjon. Snakk om ting som interesserer deg. Det kan være politikk, fritidsaktiviteter, skolen, TV, musikk, og så videre. Det er mye å snakke om
  • På den måten kan du også føre samtalen videre. Når du har snakket om ting du brenner for kan du spørre han om ting han liker. Vis at du er interessert, for da kan det være at han også gjør det samme.
  • Avtal et møte sammen. Hvis du føler for det da. Det blir kanskje litt enklere å snakke sammen fjes-fjes og det blir gjerne litt mer personlig enn over en skjerm.
  • Før du eventuelt skal møte han, planlegg til hva du skal si. Det kan gjøre det litt enklere å snakke med han. Men ikke planlegg for mye, da kan samtalen høres innøvd ut og det blir litt anspent. 
  • Om det blir litt stille i perioder trenger ikke det nødvendigvis å være noe negativt. Kanskje det bare er koselig å være sammen uten å snakke i et kjør hele tiden. 
  • Kanskje jenta du liker tenker akkurat som deg. At han trenger noe å snakke om han også, du kan jo spørre han;)

Du skriver at du er litt nervøs for kyssing i et forhold. Jeg tenker at dette kommer til å komme helt naturlig ut i et forhold. Det som er viktig i et forhold er respekt, kjæresten må respektere at du synes det er litt skummelt. Når dere er blitt mer trygge på hverandre tenker jeg at det kommer til å gå helt fint. 

Håper dette var til hjelp. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse