Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en jente som er 2 år yngre enn meg.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 17 år som går 2 andre på vidregående skole.Jeg liker en jente som er 2 år yngere en meg kjenner henne ikke så veldig godt men vet hvem hun er har dere noen tips til hva jeg kan finne på med hun/ hvordan jeg kan bli kjent med hun blir liksom litt fjern hver. gang jeg snakker med hun finner ikke på noen ting og si men vi chater hver dag. Er det en god ide og trene sammen.? Har vi lov og ha samleie? Hilsen en forelska gutt på 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når det gjelder samleie, har dere teknisk sett ifølge loven ikke lov til å ha sex, men det pleier å være ganske fleksibelt rundt den seksuelle lavalderen på 16 år. Hvis du som gutt på 17 år har sex med en jente på 15, er det veldig lite sannsynlig at du skal bli straffet for det på noen måte, imed at dere begge to er nesten jevngamle selvom lavalderen er imellom dere. I tillegg må du jo anmeldes for at det i det hele tatt skal undersøkes, så jeg ville ikke stresset noe spesielt med det. Ikke vær redd for sex med henne.

Når det gjelder ting å finne på med henne er f.eks. trening en veldig god ide. Da har dere en fast ting å gjøre som ikke krever samtale hele tiden hvis du er redd for å ikke ha noe å si. Du kan også bare spørre om å ta en matbit en gang, trenger ikke å være noen formell date på restaurant, men bare lunsj på en cafe eller lignende. Kanskje dere har noen andre felles fritidsinteresser å gjøre sammen?

For å bli bedre kjent med henne er det bare å spørre. Spør masse! Livet hennes, hva hun liker, hva hun ikke liker etc. Pass på å ikke gjør det til et avhør, men vær interessert!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer

Slik planlegger du daten din

Kinodate (colourbox.com)

En date trenger ikke å være komplisert. Her får du en rekke tips til aktiviteter dere kan gjøre og steder å dra på date.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse