Hopp til hovedinnholdet

Blir sjalu når kjæresten snakker om andre jenter

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten min har vært sammen i litt over fire måneder. Men jeg blir veldig fort sjalu. Han vet dette, da vi har snakket om det flere ganger og han sier selv han aldri blir sjalu uansett hva. Siden han er eldre enn meg kan han ut på nattklubber osv og seinere snakke than hele tida om jenter som prøver seg på han eller er interesserte. Hvis vi er ute sammen sier han ofte "oi hu var fin. Skal jeg mekke hu?" Vet ikke hva jeg skal gjøre for å bli mindre sjalu og evt få han til å slutte med dette...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at du ikke er helt tilfreds med situasjonen. Du kan fortelle ham på en rydig måte at du kjenner at du blir lei deg når han snakker så positivt om utseende til andre jenter, kropp og lignende, og at det gir deg dårlig selvtillit.
Send ham bilde av deg selv og oppfordre ham til å sette det som skjermsparer? Eks du kan skrive det i tekstfeltet på mms-en?

 

Om det viser seg at dette blir for vondt for deg, og at han ikke slutter, er det nok best om du vurderer om du vil satse selvtillit på et forhold til en som ikke hører. Samtidig kan du hjelpe deg selv til å jobbe med selvtilliten, for det er lurt å styrke uansett. Legger ved en artikkel om det under.

Lykke til, ta vare på deg selv og sikre at forholdet skal gjøre at du får det bedre, ikke værre.

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse