Hopp til hovedinnholdet

jeg og ei jente på snart 15 år er i et forhold og er glade i hverandre, men vi møtes bare i hemmelighet for ALLE andre. Det synes vi ikke er så lett, så da lurer jeg på om at det egentlig er noe som foreldrene til kjæresten min burde vite om.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og ei jente på snart 15 år er i et forhold og er glade i hverandre, men vi møtes bare i hemmelighet for ALLE andre. Det synes vi ikke er så lett, så da lurer jeg på om at det egentlig er noe som foreldrene til kjæresten min burde vite om. For vi er litt usikker på om det er så lurt å la andre vite om forholdet vårt når det er 5 år forskjell på oss. Kjæresten min trur ikke det er så lurt, for da tror hun at vi to aldri kan møtes igjen som kjærester igjen på en god stund hvis foreldrene hennes vet om det. Vi to liker å være sammen og kose alene å sånt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt!

det er fint at du skriver til oss i ung,no om dette. Det er jo leit at du og kjæresten din må møtes i smug. I utgangspunktet er det uproblematisk at du har en kjæreste som er 15 år. Problemet oppstår dersom du har sex med jenta, at noen anmelder det ( for eksempel foreldrene hennes) . Da kan du bli straffet for seksuell omgang med mindreårige siden jenta di er under den seksuelle lavalder.
Om dere ikke har sex er ikke det noen fare. Hun kan sjekke med foreldrene sine og spørre dem hvordan de hadde reagert om hun hadde hatt en kjæreste som var 18-20 år bare for å høre deres mening. Jeg tenker det vil gi dere en pekepinn på om dere bør "offentliggjøre" forholdet.

Men jeg tenker uansett at foreldrene hennes  vil sette pris på  at dere forteller at dere er kjærester og at de får hilse på deg. De har kanskje en mistanke om at hun har en kjæreste og at det kan gjøre dem urolige når de ikke vet hvem kjæresten er. Det kan også være de synes det er helt greit at dere er sammen når de får treffe deg og bli kjent med deg. En sjanse det er verdt å ta!

Jeg legger ved noen artikler under du kan ha nytte av å lese!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse