Hopp til hovedinnholdet

 jeg er ei jente på 13 år som har en kjæreste .. vi lizzm er ganske mye sammen men det er mange som sier vi må gjøre ditt å datt å hooke å sånn og noen ganger kommer de å bare sier "har dere ikke pult enda" vet ikke hva jeg skal gjøre fordi det er lizzm jeg som er den litt skjenerte å vet ikke hvordan man skal hooke engang.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13 år som har en kjæreste .. vi lizzm er ganske mye sammen men det er mange som sier vi må gjøre ditt å datt å hooke å sånn og noen ganger kommer de å bare sier "har dere ikke pult enda" vet ikke hva jeg skal gjøre fordi det er lizzm jeg som er den litt skjenerte å vet ikke hvordan man skal hooke engang.. er veldig gla å sånn å sånn i han da...SVAR SÅ FORT MULIG, takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette!
Det er snart til at andre har en mening om hva kjærester skal gjøre når de er sammen. Hva du og kjæresten din skal gjøre sammen, er det dere to som bestemmer og ingen andre. Om dere synes det er greit å bare treffes, kanskje kysse litt og holde om hverandre, er det helt ok. Dersom dere begge to er 13-14 år, er det veldig fint at dere ikke føler dere presset til å ha sex ennå og det er veldig greit å bare kunne være kjærester uten å skulle tenke på sex ennå. Dere er ennå veldig unge og dere skal bare bruke tiden slik dere begge to ønsker det og ikke la dere påvirke av andre rundt dere som presser på litt. Du sier du ikke helt vet hva det vil si å hooke. Det kan bety både å kline og å ha sex, det kan ha forskjellige betydninger i forskjellige miljøer.

Kjenn på hva som er riktig for dere, og vent gjerne med å i alle fall ha sex til dere begge to føler dere modne nok og klare for å ha det. Jeg legger ved en artikkel om å ha kjæreste som det kan værer nyttig for deg å lese.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse