Hopp til hovedinnholdet

Ingen gutter liker meg, jeg er ikke fin nok, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! Jeg er 16 år, akkurat begynt på VGS og jeg har aldri i hele mitt liv opplevd at en gutt liker meg. Jeg vet ikke hva som er galt med meg. ALLE vennene mine har enten kjæreste eller en eller flere som liker dem. Til og med noen av de fra gamle klassen min som ble sett på som litt tilbaketrukne og spesielle har fått seg kjæreste. Det er som om jeg er usynlig ovenfor gutter.. Det påvirker egentlig selvtilliten min veldig. Jeg har alltid slitt litt med å se det bra i meg selv, og det gjør det ikke bedre å vite at jeg er den eneste i vennegjengen som ikke har hatt en kjæreste, "hooka" med noen eller hatt en som liker meg.. Jeg er ganske sikker på at utseende mitt er problemet. Jeg har masse fregner og jeg hater egentlig alt med meg selv. Brydde meg ikke når jeg var mindre men på ungdomsskolen begynte guttene å snakke med de de syntes var penest og det var når ingen snakka mye med meg seg kjønte at jeg rett og slett ikke var fin nok for dem. Hva skal jeg gjøre?....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er lei deg og synes det blir vanskelig om du har tanker om at alle andre på din alder får seg kjæreste utenom deg. Og hvis du lar tanken om at grunnen til dette er fordi du ikke er fin nok, er det forståelig at du blir fortvilet.

Det er heldigvis slik at vi mennesker har veldig forskjellig smak og mening om hva vi synes er fint. Det er dessuten veldig forskjellig hva som får oss interessert i et annet menneske, på en slik måte at forelskelse oppstår. Noen erfarer forelskelse for første gang i puberteten, mens andre igjen er godt voksne før de møter en person som får følelsene til å bruse. Begge deler er like vanlig.

Jeg synes du skal være litt mer snill med deg selv og bli glad i deg selv først og fremst. På den måten vil andre møte en jente som er trygg på seg og utstråler noe vakkert. For vi er alle forskjellige og fine på hver vår måte. Du har bare ikke ennå møtt den som vet å sett pris på din egenskaper.

Så øv deg på å være den du er og tenke at du er god nok. Slapp litt av og ta tiden til hjelp. I mellomtiden kan du øve deg på å flørte litt for å vise at du ønsker å bli kjent med nye. Husk at det også finnes gutter som synes det er vanskelig å bli kjent med nye jenter. 

Jeg anbefaler deg også å snakke med med noen om disse urettferdig tankene som gjør deg så fortvilet. Ta derfor en prat med helsesøster på skolen. Her kan du få hjelp til å endre din måte å tenke om deg selv og dine muligheter til å bli kjent med ny mennesker.

Les også de artiklene som jeg legger ved.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse