Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å være forelsket i en 31 årig kvinne selv om man er bare 12 år? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er det vanelig å være forelsket i en 31 år kvinne selv om man er bare 12 år? Jeg håper dere svarer! Jeg har lurt på dette SÅ lenge! Jeg har til og med mistet å fokusere på skolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Det er vanskelig å si om det er vanlig å bli forelsket i noen som er mye eldre enn seg. Men det er nok mange som opplever det.

I puberteten kjenner man på mange nye og fremmede følelser. Man kjenner at man blir betatt og kanskje forelsket i ulike typer mennesker. Det er ikke noe i veien for å kjenne på de følelsene, det er en del av utviklingen.

For eksempel er det mange som opplever at de bli betatt og forelsket i læreren sin. Det kan være fordi man synes han eller hun er fin å se på, eller det kan være fordi man opplever at læreren er god og snill mot en. Men en lærer og en elev kan ikke ha et forhold.

Det kan kanskje oppleves litt frustrerende å være forelsket i noen som man ikke kan få et forhold til. For en 31-åring og en 12-åring kan ikke ha et forhold. 

Jeg forstår det som at du er forelsket i en som er mye eldre enn deg og at det tar mye plass og tid i hodet ditt. Det går igjen ut over konsentrasjonen din på skolen. Det er ikke så lett å bare si at du skal slutte å være forelsket, men jeg tenker at dette vil gå over etterhvert. Ellers skal du bare nyte å kjenne på de gode følelsene du får når du er forelsket. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse