Hopp til hovedinnholdet

Liker en i klassen veldig godt 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Det er en jente i klassen jeg liker veldig godt, og tror jeg har blitt litt forelsket i. På en klassetur ble vi litt bedre kjent, og hun var veldig hyggelig mot meg. Det gjorde at jeg ble mer komfortabel rundt henne, og turte å snakke mer. (Må legge til at jeg er sjenert og følsom, så jeg har lett for å overtenke situasjoner. En liten samtale for andre kan bety så mye mer for meg.) Men plutselig trakk hun seg unna, kanskje hun på en eller annen måte merket at jeg hadde følelser for henne og synes det ble ubehagelig eller for mye..? Etter det har det vært litt opp og ned, av og til virker hun interessert, av og til ikke. Det er ganske kleint mellom oss. Men jeg føler ikke at vi er godt nok kjent til at jeg kan snakke med henne om det jeg føler, og er redd for at om jeg gjør det, vil jeg virke rar og overdrivende, og hun vil trekke seg mer unna. Samtidig orker jeg ikke denne opp og ned-situasjonen der vi nesten ikke snakker sammen. Hvordan skal jeg gå frem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du liker henne! Jeg skjønner at dette er vanskelig, og jeg tror ikke det er noe riktig svar å gi. Men det som jeg tror, er at det ikke skader å fortelle henne hva du føler uansett. Da har du fått sagt det, og slipper og gå rundt å lure på om det kunne vært noe! Selv om det er skummelt å si det som det er, så er det nok den letteste måten og finne ut om det kan være noe mer mellom dere :-) 

Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp! 

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse