Hopp til hovedinnholdet

Fant ut at jenta jeg liker ikke føler det samme tilbake. Hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har vært forelska i en jente når jeg gikk i 7 klasse og er fortsatt forelska så jeg sendte en melding til henne og så at jeg hadde vært forelska i henne i 7 klasse og henne så vi bare var venner å at det var en pinlig samtale. Jeg trudde henne likte meg også pga vi hadde litt spesiell kontakt. Jeg føler meg jævlig dum som sa at jeg likte henne fordi henne ikke liker meg og kommer til å si det til hele 8 klasse. Hva bør jeg gjøre i en sånn fuckt situasjon??????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse kan oppleves som en veldig god følelese, samtidig som den kan oppleves svært kjip når det ikke går veien. Jeg har forståelse for at dette virker vanskelig for deg akkurat nå. 

Til tross for dette, er mitt beste tips til deg å slappe helt av og roe ned. 

I denne situasjonen er det egentlig ganske lite du selv kan gjøre. Det kan kanskje høres kjipt ut, men jeg kan forsikre deg om at dette ikke er så farlig som du kanskje tror. 

At hun ikke liker deg tilbake er naturligvis veldig trist. Samtidig, det er bedre at du fikk avklart dette nå, enn at du skal gå og lure på det i lang tid framover. Selv om det kanskje virker rart mellom dere for øyeblikket, så vil det gå over. 

Sannsynligheten for at hun kommer til å "si det til hele 8. klasse", som du sier, vil jeg påstå er temmelig liten. Samtidig, om hun faktisk skulle velge å fortelle det til alle, så sier det mer om henne enn det gjør om deg. Vi har alle følelser, og de aller fleste som blir fortalt dette har nok opplevd en eller annen form for avvisning i livet sitt. 

Som nevnt tidligere - det beste du kan gjøre for deg selv er å slappe av!

Under legger jeg ved noen artikler som jeg tror kan være til hjelp.

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper du finner ut av dette! :)

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? Husk at man ikke kan bli likt av absolutt alle. Hva kan du gjøre?

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse