Hopp til hovedinnholdet

Starte en samtale uten å virke desperat

Jente 13 år
 

Spørsmål

Eg har spurt om dettan i kommentarfeltet men så at dåkk ikke svara på spørsmål dær så eg spørr på nytt.eg har likt en gutt i klassen min sia eg gikk i 3. Klassen å endelig nu i sommerferien som va spurt han meg vi snakka masse på snap men etter hvert har vi bære snakka mindre og mindre veit du Kordan eg kan start eg samtale mæ han på snap uten å virk desperat og eg skulle spør om nåkka for ei venninne ho lura på om dåkker kan lag ei liste på steg i et forhold

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det trenger egentlig ikke å være en spesiell grunn til at han ikke svarer på snappene dine. Men du kan jo spørre om dere skal finne på nye igjen. Kanskje det vil gjøre at han svarer litt oftere. Det kan jo hende at han synes det er hyggeligere å sosialisere med deg fjes til fjes enn skjerm til skjerm.

Hvis det er slik at du "maser" mye på Snapchat kan det hende at han ikke orker å svare. Ikke send masse snapper hele tiden for det kan være masende og irriterende. 2-3 snapper utenom samtaler pleier å holde. 

Men ta kontakt med han og spør om og møtes. Du kan også spørre hvis du vil hvorfor han ikke svarer på meldingene dine. 

Du kan starte en samtale ved å:

  • legge opp til en diskusjon. Snakk om ting som interesserer deg. Det kan være politikk, fritidsaktiviteter, skolen, TV, musikk, og så videre. Det er mye å snakke om
  • På den måten kan du også føre samtalen videre. Når du har snakket om ting du brenner for kan du spørre han om ting han liker. Vis at du er interessert, for da kan det være at han også gjør det samme.
  • Gjerne avtale et møte en gang
  • Om det blir litt stille i perioder trenger ikke det nødvendigvis å være noe negativt. Kanskje det bare er koselig å være sammen uten å snakke i et kjør hele tiden.

Steg i et forhold er veldig individuelt. Noen liker å gå fort frem mens noen liker å ta steg for steg. Noen liker best å bare snakke sammen ved SMS i starten, mens noen vil være sammen hele tiden. Men det er lurt å prøve å finne på noe sammen. Dra på kino sammen, gå en tur sammen og nyte hverandres nærvær. 

Ta det første steget! Mange angrer på at de ikke gikk bort til han/hun de liker. Det er ikke så skummelt som man skulle tro. Det kan være at du får avslag. Men hva så? Da kan du vite at du var tøff nok til å følge hjertet ditt. Men tenk om du får et ja og et smil tilbake? Hvis du ikke tar det første steget vil det kanskje aldri skje. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse