Hopp til hovedinnholdet

Møte ei jente fra Snapchat

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg la til en jente på Snapchat for noen uker siden, og vi har kommet veldig godt overens. Vi snakker om at vi må møte værandre osv, og jeg har veldig lyst til og møte henne og se om vi faktisk kan bli et par. Men føler det blir vanskelig og si til foreldrene mine.. Mamma sier at vær gang jeg møter noen på nettet og vil møte dem, så må mamma eller pappa være med.. men jeg synes det er litt flaut, ettersom hun ikke trenger og ha med sine foreldre.. hun vil også se hvordan hun ser ut.. vite adressen osv, mens pappa synes det bare er hyggelig, men synes det er veldig vanskelig og si til mamma.. hun blir veldig fort spørrende om alt, om hvordan jeg ble kjent med henne osv.. Kunne trengt litt råd. -Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg kan skjønne at du synes det kan være litt flaut om mor eller far må være med om du skal møte denne jenta. Men de er med for en grunn. 

Selv om dere ser hverandre på bilder og via kamera på Snapchat, kan det være vanskelig å vite om den du prater med gir et riktig bilde av seg selv. Det finnes mennesker som forsøker å lure både barn, unge og voksne på nettet, enten for å få de til å gi penger/gaver eller kle av seg. 

Som regel er det flest fordeler med å bli kjent med nye mennesker og eventuelle kjærester på nett. Likevel kan det være greit å vite at det finnes noen forholdsregler du kan ta, for å bli enda sikrere og tryggere på nett:

- Om du skal møte henne ha alltid men en til, og gjerne en voksen. Siden du ikke vil at foreldrene dine skal være med så kan dere lage en avtale på at de er med og hilser på henne, og at de deretter kan sette seg på en cafe eller lignende å vente der mens dere møtes.

- Avtal alltid at første møte skal være på et offentlig sted der det finnes mange mennesker. 

- Hvis du blir kjent med noen du liker, og som liker deg tilbake, vil det være naturlig å involvere venner/familie i å bli kjent med vedkommende. Jo flere som vet om henne, jo vanskeligere blir det å "lure"eller "misbruke" deg. Hvis vedkommende virkelig liker deg, bør han/hun være interessert i å bli kjent med folk som betyr noe for deg også. 

Håper dette var til hjelp! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse