Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke slutte å tenke på eks-kjæresten min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har forsatt følelser for ex-en min. Vi har vært i et langdistanse forhold to ganger. Den førstegangen vi var sammen slo han opp med meg på grunn av distansen, mens den andre gangen han slo opp med meg (da vi ble sammen igjen for andre gang) beksylte han meg for å være grunnen til at forholdet ikke ville fungere lengre. Så finner jo jeg ut en uke etter at han Hadde slått opp med meg at han holdt på med noen andre på den tiden han og jeg var sammen (altså at han var utro). Men han fikk meg til å føle noe jeg aldri har følt før. Jeg vet jeg forsatt er ung osv.. og at det ikke er noe særlig å bli sammen med noen som har knust hjertet mitt flere ganger. Men jeg kan ikke noe får å tenke på ham.. jeg har holdt på med noen andre etter bruddet, men tankene mine går alltid til han. Jeg vet også at han egentlig ikke var noe bra for meg, og at det var mange ulemper med forholdet, men jeg klarer ikke å glemme de sykt bra stundene vi hadde sammen. Det har gått 3 måneder siden bruddet. hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du syntes det er vanskelig etter burddet med kjæresten din, og at du syntes det er vanskelig å vite hvordan du skal komme deg videre. Kjærlighetssorg er veldig vondt, og det er ikke alltid så lett å gi konkrete råd.

Du sier at du selv vet at han ikke var noe bra for deg og at det var mange ulemper med forholdet. Jeg tenker at dette kan være noe det er viktig å fokusere på. Kanskje kan du skrive ned for deg selv noen punkter om hva som ikke fungerte dere i mellom? Prøv derrette og tenk igjennom om dette er noe som kunne ha forandret seg i et nytt forhold. Som oftest så er det slik at mye av det som ikke fungerte fremdeles er der når man prøver på nytt, og man ender opp i en ny diskusjon som lignet den man hadde da man sist var sammen. Noen ting kan selvsagt løses, men du sier jo selv at dette ikke var bra for deg, og det er nok en magefølelse det er viktig å høre på. Prøv derfor å minn deg selv på dette.

Det er helt lov å være lei seg selvom man innser at noe ikke er riktig for en. Det å savne noen og det man har hatt sammen er helt naturlig. Det som kan hjelpe er å snakke med venner og familie om hvordan du har det. Det at noen bare lytter kan være veldig godt når man har det litt vondt. Prøv også å omgi deg med mennesker som får deg i godt humør og å hold deg selv litt opptatt. Det å sitter for mye hjemme med sine egene følelser kan være veldig vondt. Husk at alt også føles bedre når man får gitt det litt tid.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og håper dette var til hjelp.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse