Hopp til hovedinnholdet

Han ville ha nudes, men hun var ikke komfortabel med det. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 som har gjort en tabbe. Chrushet mitt sendte en snapp der hvor det stod "nudes?" Og da skrev jeg nei til han og la fra meg mobilen, og når jeg tok den opp så var det en snap fra han med bilde av kuken hans og da sa han at jeg måtte sende fitta mi, jeg fikk en ekkel magefølelse og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre/si til han. Jeg vil ikke såre han men jeg føler meg ikke komfortabel med å sende det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Det er kjempebra at du ikke sendte denne gutten nudes/nakenbilder, og det bør du heller ikke gjøre! Med en gang du sender et slikt bilde, mister du all kontroll over det, og det kan bli sett av enormt mange flere enn det du ønsker. Og det er nesten helt umulig å slette det etterpå!

Det er helt forståelig at du ikke vil såre han og blir litt lei deg hvis denne gutten blir sur, men det viktigste her er at du har kjent etter hvor dine grenser går og du har klart å ikke falle for fristelsen å sende nakenbilder. Så bra!

Hvis du føler at denne gutten presser deg til å sende nakenbilder, så bør du tenke over om denne gutten er verdt å ha kontakt med. På den måten viser du han at du ikke lar deg presse til slikt, at du har selvtillit og selvrespekt nok til å ta egne valg. Ikke la andre tøye grensene dine.

Dersom du opplever ubehagelige ting på nettet eller snapchat, er det viktig å ta kontakt med noen voksne. For det er viktig å ikke gå alene med bekymringene og tankene, selv om en både kan være flau og skamfull. Da kan du snakke med helsesøster på skolen.


Masse lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse