Hopp til hovedinnholdet

kjæresten min er så sjalu og stoler ikke på meg og jeg blir usikker på hva jeg vil...

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler jeg har et stoooooort problem! Jeg har vært sammen med kjæresten min i snart et år, og jeg elsker han av hele mitt hjerte, jeg synes han er helt utrolig, men det eneste problemet med han er at han ikke stoler på meg, så han blir sjalu bare jeg sier hei til en gutt fra klassen eller noe om vi går forbi. Det påvirker forholdet en god del, og vi blir ofte sure og irriterte på hverandre pga at han har vært sjalu og jeg prøver å forklare meg, men han tror ikke på meg. Samtidig har jeg en veldig god kompis som har støttet meg i alt, og han har også kjæreste. Problemet er at jeg har begynt å få følelser for han, noe som gjør meg forvirret! Jeg vil ikke forlate min nåværende kjæreste, men klarer ikke å holde meg unna kompisen min....jeg er kjempeglad i han liksom....hva skal jeg gjøre, hvordan kan jeg avgjøre dette? vær så snill å hjelp meg :'(((((((

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til ung. Du skriver at du elsker kjæresten din og vil ikke forlate han men han stoler ikke på deg og er veldig sjalu. Dette er ikke enkelt verken for deg eller kjæresten din. Det første man kan gjøre er å snakke om dette. Være ærlig og fortelle kjæresten din hvor vanskelig dette er for deg og fortell han at det er han du ønsker å være sammen med. Litt sjalusi er sundt men kan også være ødeleggende for forhold. 

På den andre siden skriver du at du har fått følelser for en venn og du vil egentlig ha begge både kjæresten din og vennen din. Det kan du ikke og kan det være grunnen til sjalusien at kjæresten din har merket at du er begynt å bli tvilende. Husk at noen ganger kan man merke at det er noe som foregår uten at han helt vet hva det er. Dette kan gjøre sjalusien hans enda verre og med rette. 

Det er kun du som kan finne ut hvem du vil ha og om kompisen din vil ha deg. Finn ut hva du vil, bestem deg for hvem du vil være sammen med og jobb med forholdet ditt. Vær ærlig både mot deg selv og kjæresten din. 

Kanskje du kan ta deg en tur innom helsesøsteren på skolen din eller på ungdommens helsestasjon dersom det finnes der dere bor? Snakk med noen som du stoler på om problemene dine og kanskje blir det klarere for deg hvilket valg du skal ta.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse