Hopp til hovedinnholdet

Problemet er at jeg er høyere enn han og jeg er ikke syltynn. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 og jeg har vært forelsket i en gutt i nesten 2 år nå... Problemet er at jeg er høyere enn han og jeg er ikke syltynn. Jeg er ganske høy, jeg tror jeg er 1.77 og veier ca. 170. Er det mye for å være en 13 år gammel jente? Jeg har hørt at han liker tynne jenter og selvfølgelig jenter som er lavere.. Vi er gode venner og henger mye sammen, men tror ikke han vil noe mer. Jeg har begynt med sminke, og holder inn magen hele tiden. Jeg føler meg bedre da fordi da føler jeg meg normal i forhold til de jeg kjenner. Problemet er at uansett hva jeg gjør så kommer det andre som er penere, har finere kropp og sånn inn i bilde som han sikkert blir forelsket i... Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke så lett når man er forelsket og ikke vet om det er følelse som blir gjengjeldt. Du bekymrer deg for at din høyde og vekt skal ha noe å si for om han liker deg eller ikke. På den alderen dere er i, er ofte jenter kommet lengre enn gutten i utviklingen, og kan være høyere enn dem. Mange tror at gutten i forholdet må være høyere enn jente, men slik er det ikke. Det går helt fint om du er høyere enn han. Det som er viktig er at man har følelser for hverandre og vil være kjærester.

Dette er en gutt du allerede kjenner godt. Dere er gode venner og henger mye sammen. Det betyr at han allerede liker deg som du er, og vet setter pris på det som venn. Men som du selv sier, så kan det hende at han bare ser deg som en venn. Den eneste måten å finne ut av om det kan være noe mer der, er å forsøke å snakke om det. 
I artillene nedenfor om å være forelsket i en venn, får du gode tips.

Du er bekymret for vekten din, og skriver at du veier 170 kg. Har du skrevet feil, og mener kanskje 70 kg?
Dersom vekten din er 70 kg, så har du en helt normal og fin vekt for en som er 177 cm høy. Fordi du er så høy for alderen, er det naturlig av vekten din også ligger høyere enn hos andre jenter på din alder.
Vekten din er som sagt normal, og du er ikke tykk. Du er slank og fin.

Det jeg kan råde deg til, er at du tar en prat med helsesøster på skolen om kropp og vekt. Helsesøster har kurver og skjemaer som har fulgt deg siden du var baby, og kan se noe hvordan vekten din ligger an nå.
Der kan du også få informasjon om hva du kan gjøre dersom du har behov for å gå ned eller opp i vekte uten at det går ut over helsen din.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse