Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år, og er sykt forelsket i en som er veldig mye eldre enn meg, men selvfølgelig ikke føler det samme tilbake. Jeg har hatt kjærlighetssorg på grunn av dette ganske lenge nå, men de siste ukene har jeg fått søvnproblemer i tillegg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 13 år, og er sykt forelsket i en som er veldig mye eldre enn meg, men selvfølgelig ikke føler det samme tilbake. Jeg har hatt kjærlighetssorg på grunn av dette ganske lenge nå, men de siste ukene har jeg fått søvnproblemer i tillegg. Jeg ligger i senga og tenker på han og alle minnene vi har sammen hele tiden. Dette gjør at jeg ikke får sove. Jeg har prøvd å snakke med mange forskjellige om dette (blant annet vennene mine, kontaktlæreren jeg hadde på barneskolen, kontaktlæreren jeg har nå, helsesøster, osv), men ingen ting hjelper.. Jeg trenger hjelp til hva jeg kan gjøre for å få sove skikkelig, for jeg sover som regel mindre enn to timer hver natt, og det går ut over skolearbeidet (prøver, innleveringer, presentasjoner, konsentrasjon, osv).. Hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette! Kjærlighetssorg er forferdelig vondt, det vet alle som har opplevd det. Det er flotta t du har snakket med mange forskjellige om dette og det er fint. Det hjelper å få snakket med noen når du har det vondt og vanskelig. Du sier at det ikke har hjulpet deg særlig. Og det kan være at du ikke merker at det har hjulpet deg ennå, men på sikt vil det være noe som du vil opplever har vært til hjelp. Jo flere ganger du snakker om dette jo bedre er det, og litt lettere kan det kjennes for hver gang. Du får snakket om det som er vondt og vanskelig, du får i tillegg kanskje noen råd som du enten følger eller reflekterer over og du kan komme fram til at det ikke er noe for deg. Ennå er det vondt for deg at han ikke gjengjelder dine følelser, men det vil kunne kjennes litt lettere etter hvert.


Det jeg vil anbefale deg mest, er at du er sammen med venner eller familie og at du er med på noe som du synes er gøy. Det vil gjøre at tankene dine blir opptatt med andre ting enn bare han og det vil også kunne påvirke søvnen din. Tenk heller på noe som er hyggelig som du har opplevd når du legger deg om kvelden. Det vil også gjøre at du sovner lettere og også vil sove bedre.  Dette vil kjennes lettere etter hvert, men det kan ta tid, så bruk den tiden du føler at du trenger, men  ikke bruk alle dine krefter på å synes at du har det forferdelig vondt.  

Jeg håper dette kan være til nytte og jeg legger også ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse