Hopp til hovedinnholdet

Tror at jeg fortsatt elsker eksen min, hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært i et forhold med en gutt i 5 år. Nå i sommeren slo jeg opp med han fordi jeg følte at vi ikke hadde samme connection lengere i tilegg til at jeg var småforelsket i en gutt fra Sverige som kom på besøk. Nå er jeg i et avstandsforhold med gutten fra Sverige men jeg klarer ikke å slutte å tenke på eksen min. Jeg trodde virkelig han var min sjelevenn. Jeg liker gutten jeg er sammen med nå, han er kjekk og veldig snill men jeg tror jeg enda elsker eksen min og vet ikke hva jeg skal gjøre. Eksen min vil ikke prate med meg lengere og har blokkert meg overalt og den nye kjæresten min vil ikke at jeg skal prate med eksen min pga sjalusi. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Først og fremst tror jeg det vil være lurt å tenke godt gjennom hva du egentlig føler - før du tar en beslutning. Det kan jo være at du synes situasjonen er uvant og dermed blir usikker på hva du føler. Ikke ta noen forhastede beslutninger. Du har tid til å finne ut av hva du egentlig vil:)

Dersom du virkelig føler deg sikker på at du fortsatt elsker eksen, vil nok det beste være å avslutte det forholdet du er i nå. Det vil ikke være rettferdig overfor noen av dere å fortsette forholdet dersom du er forelsket i en annen. Jeg forstår at dette er et vanskelig valg. Det er helt sikkert vondt at eksen ikke vil snakke med deg, men prøv å ikke ta sorgene på forskudd. Dersom du virkelig vil bli sammen med han igjen må du nok forsøke å vinne tilbake tilliten hans. Dette kan nok ta litt tid med tanke på at han sikkert er såret. Men som sagt; tenk godt over hva du egentlig ønsker og hva du føler for både kjæresten og eksen.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene