Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd kjæresten min ikke elsker meg lengre. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten min har vært ilag i snart 1 år, og i det siste har jeg startet veldig mange krangler og jeg har vært veldig redd for at han har sluttet og elsket meg så jeg har sagt mange ganger sånn "jeg føler at du ikke elsker meg lengre". Her om dagen fant jeg ut av at han har lagd en fakebruker og spurt veninnen min om nudes, og dette vet han at jeg ikke synes er greit. Når vi snakket om dette sa han til meg at han ikke har følt det samme for meg som han gjorde før. Han sier at han elsker meg men ikke like mye som før men han vil fortsette forholdet for han mener at han kommer til å elske meg mere og mere etter hvert. Han sier at han har vert forelsket i meg i 3 år, og at det har skjedd før at han mistet litt følelser for meg men så etter hver ble han like forelsket igjen (dette var da før vi ble kjærester) så han tror det bare er en "fase". Men jeg er veldig redd for å miste han. Tror du det bare er en fase og at han kommer til å elske meg mere hvis vi gir det litt tid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er nok mange kjærestepar som gjennomgår noenlunde det samme som dere, nemlig at følelsene for partneren forsvinner litt. Dette er derfor helt normalt, og trenger ikke bety at forholdet er på vei til å ende. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med ham en gang til, og fortelle ham hvordan du opplever situasjonen. På denne måten blir han klar over hvordan du også føler det, og sammen kan dere komme frem med en løsning. Det er som du selv sier, en mulighet til å sette forholdet litt på "pause" og gi ham tid til å finne tilbake til kjærligheten. Da kan det etter hvert hende at de tidligere følelsene dukker opp og at ting blir bedre. 

Uansett hvordan resultatet til slutt blir, bør du stole på kjæresten din. Han har tross alt forklart seg selv og hvorfor han gjorde det han gjorde, og det er jo ingen grunn til at han skal lyve om dette. Vær derfor positiv og bruk tiden til hjelp. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse