Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal møte jenta jeg er forelsket i, men jeg er alt for nervøs. Hva gjør jeg? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, til helgen skal jeg møte en jente jeg har snakket med i noen uker. Jeg liker å snakke med henne og hun er en utrolig flott jente. Men problemet er at jeg gruer meg så sinnsykt til å møte henne.. jeg har problemer med at jeg blir veldig fort rød og varm i ansiktet når jeg er nervøs.. og jeg vil ikke at nervøsiteten min skal ødelegge ett kanskje fremtidig forhold. Jeg er så sykt redd. Pinlig å si det, men jeg griner pga dette. Syns det er vanskelig! Liksom, jeg vil virke som en ordentlig kar når jeg skal møte denne jenta for første gang, slik at hun får ett godt førsteinntrykk av meg. Håper på ett raskt svar som mulig. Gutt 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse kan til tider være komplisert. Til tider kan det faktisk være like komplisert som det kan være herlig. Å vite hva man skal si til personen man liker eller hvordan man skal oppføre seg er ikke alltid lett å vite. Man kan fort begynne å bli nervøs og overtenke alt som kan gå galt. 

Når man begynner å bli nervøs, så må man slappe helt av og puste ut. For dette går helt fint. 

Dette er naturligvis lettere sagt enn gjort. Å stresse ned når man allerede er stresset er ikke enkelt. Når man i tillegg kanskje blir stresset av det faktum at man allerede er stresset, så eskalerer det og man havner i en ond sirkel. 

Dermed må du puste ut og se dette fra utsiden. Hva er du egentlig nervøs for? Hva kan gå galt? Og ikke minst - hvor farlig er det egentlig om noe går galt? Det er absolutt ingen katastrofe om noe går galt. Det er helt naturlig og vanlig at et eller annet ikke går som det skal. Om dere virkelig liker hverandre, så spiller det uansett ikke en så stor rolle om noe går galt. 

Vær deg selv og vær trygg på at det er bra nok. Om du klarer det, så skal du nok se at dette kommer til å gå helt fint! :)

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp. 

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper dette ordner seg for deg! :)

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse