Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke fortelle foreldrene mine at jeg har kjæreste.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og har fått meg en kjæreste på 16, han e veldig snill og venter på meg og hva jeg føler er grensa! Men jeg tør ikke si dette til mamma eller pappa for de blir sinte, hva skal jeg gjøre? Det er langt mellom oss to og jeg må bli kjørt men vanskelig når jeg ikke tør å si det til mamma eller pappa

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror det er viktig å huske at ærlighet varer lengst. Det kan ofte være skummelt å fortelle foreldrene sine at en har fått kjæreste. Samtidig har de selv vært unge, og vet at det ikke er usannsynlig at du introduserer de for noen på et tidspunkt. Jeg tror det er fint om du forteller ting som de er, og lar de bli kjent med gutten. Reaksjonen deres er vanskelig å forutse, men samtidig tror jeg du vil tjene på å være ærlig. Jeg legger ved noen nyttige artikler. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse