Hopp til hovedinnholdet
Jente 13 år
 

Spørsmål
jeg er en 13 år gammel jente som er noe voldsomt forelsket i en gutt på 19 år, og jeg pleier å ligge på magen hans mens vi holder hverandre i hendene.
jeg fortalte det til den absolutt eneste jeg stoler på (onkelen min) og han klikket helt og sa "er du sprø eller!?...fyren er dopmissbruker....hvis du treffer han igjen skal jeg drepe fyren".
men hva så liksom? jeg liker han...han er snill, søt, og ærlig..
jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre!
kan dudere pleace svare kvikt, og takk på forhond
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Beklager at det tar litt tid å få svart deg, det er mange som skriver inn til oss.

Jeg synes det er fint at du ville fortelle om forelskelsen din til onkelen din, og jeg synes det er fint at du har onkelen din som du stoler på. Det at han reagere på at du er sammen med en gutt som er 6 år eldre er kanskje ikke så rart. det viser at han bryr seg om deg og vil deg vel. Det er mange forhold ved dette å være kjærester som modnes etterhvert, og når man er 13 år har man ikke nødvendigvis tenkt over alt dette ennå.

Jeg kan tenke meg at din onkel er bekymret for at denne gutten skal få deg med på noe du enten ikke vil eller kommer til å angre på etterpå. Det er viktig at du setter dine egne grenser, og at du sørger for at andre også respekterer disse. Er det slik at kjæresten din også ruser seg. Hvordan stiller du deg til dette? Er du sterk nok til å si nei takk den dagen han tilbyr deg å prøve? Det trengs styrke å holde på egne grenser, og du må være sikker på at du har den styrken.

Jeg vil foreslå for deg at du kontakter helsesøster på den skolen du går på, og snakker litt med henne om dette. Kanskje hun kan gi deg noen gode tips og råd omkrig dette du skriver til oss om.

Håper du fikk noe ut av dette :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen

Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Set dine eigne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle menneske har rett til å setje sine eigne grenser for kor nærgåande andre får lov til å vere. Dei fleste menneske må stoppe opp eit godt stykke unna. Andre får lov til kome nærare, og nokre får kome veldig nær.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hvor kan du klage dersom du mener mobilregninga di er høyere enn den skal være?