Hopp til hovedinnholdet

Føler at kjæresten min ikke har tid til meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og kjæresten min har vært sammen i omtrent tre måneder og har det i grunn veldig fint sammen, men i det siste har jeg merket at han har mindre og mindre tid til meg. Jeg blir ofte nedprioritert, og det dukker stadig opp "viktigere" ting enn å tilbringe tid sammen med meg. Jeg blir ofte veldig lei meg, med tanke på at vi kun ser hverandre i helger (da jeg har skole, og han har jobb). Har prøvd å snakke med han, men det blir ofte sånn at han bortsnakker det. De gangene vi er sammen har vi det kjempekoselig og bra, men han har ofte tilstrekkelig med tid og må dra etter én til to timer. Begynnr å bli passe lei dette, hvertfall når jeg prøver mitt beste til å forholdet til å fungere, men er vanskelig å holde gående et forhold når det kun er en part som er villig til å gjøre en innsats. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette oppleves som frustrerende, og at det kan gå utover forholdet dere er i. Du sier at du har forsøkt å prate med han, men at han snakker det bort. Jeg tenker at det er viktig å få snakket om dette og at det å forsøkt å ta opp dette igjen derfor er noe du burde gi et forsøk. Jeg forstår at det ikke er så enkelt når han ikke vil snakke om det, men forsøk å få han til å forstå hvordan dette oppleves fra ditt perspektiv. Dersom du forteller kjæresten din at du føler deg nedprioritert så er jeg ganske sikker på at han vil lytte til deg, fordi dette antagelig er noe han ikke ønsker at du skal føle.
Prøv å gi han eksempeler på hvilke situasjoner du føler deg nedprioritert i, og forsøk kanskje også å komme med forslag til hvordan dere kan få bedre tid til hverandre. Be også han om å komme med forslag til hvordan dette kan bli enklere. Det er viktig at dere snakker sammen, og at han også får si litt hva han tenker rundt dette og å komme med løsninger som kan fungere for han.

Det er viktig å huske på at du også må være villig til å lytte til kjæresten din og hva han føler. Dersom han har behov for litt tid for seg selv så er det også viktig å respektere. Du kan ikke forvente at han skal bruke hver dag med deg, men du kan selvsagt forvente at dere skal se litt til hverandre. Prøv derfor å snakk om hva dere begge forventer og ønsker og snakk sammen for å komme frem til en løsning som kan fungere for dere begge.

I et forhold er det viktig å ha en god kommunikasjon og å være villig til å inngå noen kompromisser. Ofte kan det føre til at man finner gode løsninger som begge parter setter pris på.

Prøv derfor å start en god samtale om dette med kjæresten din, da tror jeg dere vil kunne finne en løsning.

Jeg håper dette var til hjelp.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse