Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en fyr som er mye eldre enn meg, og som bor langt borte.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 17, om en mnd 18 år gammel jente. Jeg har blitt ganske forelsket i en gutt over nett, men det er ett lite problem.han er 28 år gammel og bor i LA. Originalt er han fra Japan og han bodde der da vi begynte å chatte. Vi har chattet siden april, og begynte nylig å ringe hverandre. Jeg har aldri hatt en kjærest før, men har aldri blitt så glad i en person som med han. Han har aldri vist noen tegn værken på chat eller over telefon på at han er en "sketchy" fyr. Han har aldri nevnt sex, aldri mast om bilder av kroppen min el. Han virker som en tvers igjennom grei fyr. Men aldersforskjellen er jo der.. det føles ut som om jeg gjør noe galt med å møte han i Februar. Jeg er så glad i han å vil se hvordan han er som pers. I Japan er store aldersforskjeller ganske vanlig så han har ingen problemer med det. Men vi er i to forskjellige faser i livet, men fortsatt gråter jeg bare jeg tenker tanken på å miste han. Har en indre konflikt med meg selv. Hva kan jeg gjøre?Hva er det rette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår godt at du syntes det er vanskelig å vite hva som er rett å gjøre. Du skriver at du har forelsket deg i en gutt over nettet, som er mye eldre enn deg og som bor i USA. Jeg forstår at du liker denne gutten veldig godt og at du gjerne vil at det skal fungere.

Som du sier så kan en stor aldersforskjell være utfordrende, nettopp fordi man ofte i en slik situasjon er i forskjellige faser i livet. Det er kanskje noe som ikke oppdages eller oppleves så enkelt over nettet, men ofte vil det nok være slik. Det er ikke dermed sagt at det er feil eller galt å forelske seg i eller å være sammen med noen når aldersforkjellen er så stor, men det er nok fint å være klar over at det kan være vanskelig.

Jeg tenker imidlertid at det i ditt tilfelle ikke bare er aldersforskjellen som gjør ting vanskelig, men også avstanden. Slik jeg forstår det så bor du i Norge og han i USA. Det er en veldig stor avstand, og det kan nok være en svært stor utfordring i et forhold. Kanskje blir utfordringen enda større av at dere aldri har møttes skikkelig.

Du sier at du føler du gjør noe galt ved å møte han i februar. Er det slik at dere har planlagt å møtes? Om det er tilfelle så vet jeg ikke hvordan dere har planlagt at det skal skje, men jeg råder deg til å tenke deg nøye om før et slikt møte. Selvom denne fyren føles trygg for deg så er det nok likevel lurt å være litt obs. For eksempel bør du nok unngå å reise langt for å møte han. Både fordi det koster mye penger, men også fordi det vil sette deg i en utrygg og ukjent situasjon. Som sagt, jeg forstår at du føler deg trygg på han, men man bør alltid være veldig forsiktig når man skal treffe mennesker i virkeligheten, som man kun har truffet på nett. Selvom det ikke virker slik så kan nemlig intensjonene til personen være annerledes enn hva man oppfatter over nettet.

Uansett; det er selvfølgelig mulig å være i et forhold med en slik aldersforskjell du beskriver, men realiteten er nok at det byr på en del ekstra utfordringer, spesielt med tanke på at avstanden også er stor mellom dere. Det er nok lurt å derfor tenke nøye igjennom selv hvor realistisk du tror det er at dere kan ha et skikkelig forhold. Kanskje kan det beste være å bare ha kontakt som venner, og å heller søke til forhold det er mer realistisk at vil kunne fungere.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse