Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en jente i klassen, blir nervøs og klein når hun snakker med henne.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. I løpet av de siste månedene har jeg innsett at jeg er bifil. Og jeg er forelsket i en jente. (Jeg vet at hun også liker jenter.) Vi har gått i samme klasse i to år nå, men vi har ikke snakket noe særlig sammen før denne høsten, blant annet fordi jeg er ganske stille og sjenert. Nå i det siste har vi snakket litt mer, blitt litt bedre kjent. Jeg er så glad rundt henne, og har en følelse av at hun er det rundt meg også. I hvert fall av og til. Jeg kan være ganske klein og anspent rundt henne noen ganger, nettopp fordi jeg liker henne og vil gi et godt inntrykk. Hvis en samtale ender opp med å bli klein på grunn av noe jeg sier, kan det ødelegge dagen min. Jeg tror kanskje at det at jeg er så klein og nervøs har gjort at hun liker meg mindre, men jeg vet ikke. Det er vanskelig å vite hva hun tenker. Og jeg er redd for å ta det opp med henne, for vi er ikke godt nok kjent til å snakke om så «dype» ting, og jeg er redd for at det vil ødelegge det vi har mellom oss. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Så fint du tar kontakt!

Du er ikke alene om å kjenne på de følelsene som du beskriver ovenfor hun du er forelsket i. Det er jo ikke så rart at du føler på dette siden du ønsker å gjøre et godt inntrykk på henne.

De fleste opplever jo å bli veldig selvbevisste og kritiske til seg selv i møte med den man er kjempeforelsket i. Man ønsker jo å være den beste utgaven av seg selv!

Likevel kan det være lurt å prøve å slappe av, og si til deg selv at man er god nok som den man er. Og at det mest sannsynlig bare er en selv som legger merke til den "kleine" stemningen som du beskriver.

Noen ganger er det nemlig slik at vi tenker at den andre opplever oss på den samme måten som vi føler oss "inni". Hvis vi selv føler at vi sier kleine ting og er usikker på oss selv, tror vi automatisk at den andre også ser oss på denne måten men slik er det nødvendigvis ikke.

 

For å finne ut av om hun har de samme følelsene for deg, kan det derfor være lurt å gjøre ting sammen med henne. Da vil dere få anledning til å snakke sammen. Kanskje har dere noen felles interesser som dere kan bruke tid på?Vet ikke om det er mulig å gjøre skolearbeid med henne, eller spørre om hun har lyst til å gjøre lekser sammen en dag? Da har dere til å begynne med noe felles "ufarlig" å snakke om.

Etterhvert kan du kanskje snakke om mere personlige ting. Kanskje kan du  spørre henne om hun har noen kjæreste akkurat nå eller noen som hun liker spesielt godt? Hvis hun bekrefter dette kan du kanskje spørre om dette er i noen du kjenner? Ut i fra det svaret som du da får, vil du få en peiling på om hun har noen ekstra sterke følelser for deg eller ikke.

Vet ikke om dette ga mening. Hvis du ønsker flere innspill vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse