Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at en 14 år gammel jente er sammen med noen som er 20 år?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Er det normalt/greit at en 14 år gammel jente er sammen med en 20 åring?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du lurer på om det er greit for deg- som er 14 år- å være sammen med noen som er 20 år. Dette er da en gutt/jente som er 6 år eldre enn deg. 

 

Aldersforskjell er veldig vanlig i forhold, men man må også ta i betrakning hvor ung den yngste personen i forholdet er. Du burde tenke på at det er forskjell på modenhet i mennesker, og at det da igjen kommer an på hvor gammel du er. Det er derfor ofte sånn at noen som er 20 år, da har andre prioriteringer og de er som regel på et helt annet sted i livet.

 

Jeg synes du burde være litt forsiktig med å bli sammen med noen som er 6 år eldre enn deg. Ikke bare kommer foreldrene dine og andre til å reagere på dette, det kan også være vanskelig for deg. Du burde passe på at han ikke får deg til å gjøre ting du ikke vil, siden han er eldre og siden du er så mye yngre. 

Jeg tror du burde tenke over om dette er lurt. Kanskje du burde vente med å bli sammen med han til du er litt eldre, eller kanskje du burde finne noen på din egen alder. 

Dette ordner seg nok. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse