Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men er usikker på om han liker meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker en gutt veldig godt. Men er så usikker om han liker meg også. Det eneste jeg tørr¨å si til han er hei og hade, sier det noen ganger. Når han spør om noe så svarer e han, men han spurte ikke meg eller han spurte bare og så på ingen men så på meg da e svarte. Tørr ikke å snakke med han. Noen tips hvordan kan jeg skjerpe meg og komme i samtale med han? Også lurte jeg på en ting til, er usikker om det kan være noen tegn om han kan like meg. Da e øvde til fremføringa alene, så satt e på en benk og gutten e liker kom med kompisen sin sånn sakte og sto ca 1 m bak meg. Gutten e liker snakka sånn ikke helt direkte han skulle si til kompisen sin, han sa rundt 3 ganger "eeh", tror han var nervøs elns, kan det være tegn på at han liker meg fordi han pleier å snakke helt direkte uten "eh". En dag snakket elevrådet om juleballet, også sa de at om en gutt ville være med og skrive kort til den jenta han liker og lese det høyt. Så den gutten e liker så på meg i ca 2-4 sec.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Forelskelse, følelser og kjærlighet kan være ganske komplisert. Til tider kan det faktisk være like komplisert som det kan være herlig. Å vite hva andre føler og tenker er på ingen måte enkelt. Hvordan vet jeg om personen liker meg? Hva føler personen? Hva skal jeg gjøre? Dette er vanlige spørsmål som de aller fleste stiller seg selv, og du er på ingen måte alene om å være i en slik situasjon.

Det er egentlig ingen måte du kan helt sikkert vite om en person liker deg eller ikke, annet enn at de kan fortelle deg det. Man kan alltids se på tegn og lignende, men det er aldri en garanti. 

Derimot det du kan gjøre er å prøve og få personen til å like deg bedre. Hva forskjellige mennesker liker og hva som skal til for at en person skal like deg bedre er naturligvis individuelt. Samtidig, det er noen felles ting som de aller fleste liker. 

De aller fleste liker mennesker som er vennlige, er positive og har humor. Prøv dermed å være grei mot denne gutten, samtidig som du bør smile og le masse. Ikke minst bør du gjøre deg synlig! Jeg har forståelse for at dette har vært vanskelig, og at det kanskje er litt skummelt eller flaut. Den beste måten, for mange, å overvinne frykten for å prate med den man liker er å rett og slett bare gjøre det. Kast deg ut i det! Da vil du snart merke at det ikke var så farlig allikevel. 

Samtidig, det er dessverre ingen garanti for at han kommer til å like deg tilbake på noe punkt. Naturligvis er dette svært trist, men det er også en naturlig del av å vokse opp! Det å bli avvist er noe vi alle opplever på et punkt. Forelskelser kommer og forelskelser går. Det kommer til å gå over! 

Forhåpentligvis kommer det til å gå helt fint, men du må også være forberedt på at det kanskje ikke går veien. 

Jeg håper dette svaret var til hjelp og ønsker deg virkelig masse lykke til! :)

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp. 

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse