Hopp til hovedinnholdet

Har selvmordstanker.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei,bet ikke om min situasjon er Vanlig eller ikke. La meg vare sannelikne meg ned Hannah Baker fra 13 reasobs Why... Her er greia, jeg er plaget av selvmordstanker og har til og med prøvd noen ganger men for kanskje en måned siden møtte jeg en fyr jeg har likt i kanskje et halvt år, altså som minner om Claus fra 13 reasons Why! Da vi begge hadde dratt hjem begynte vi å tekste ofte. Jeg var jævlig lykkelig egt, helt til omtrent nå... Vi snakker ikke lenger! Vi går ikke på samme skole heller så ser han omtrent aldri heller :/. Vi er ikke sammen eller bie selvfølgelig men klarer ikke forestille meg at vi bare er venner. Vi snakker som regel på kvelden, når en må gå skriver vi alltid siste setning og hjerte. Jeg savner det! Jeg tenkte det ville hjelpe på depresjonen min tho! Hva burde jeg gjøre? Plis svar! (Btw går til terapaut mot tankene mine)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kan du ikke skrive til han igjen? Kanskje du kan spørre om han vil møte deg (altså i det virkelige liv, ikke på nett)? Da finner du i hvert fall ut om han liker deg slik du liker han.

Utover det tenker jeg at det er viktig at du fortsetter å snakke med terapeuten du går til. Du skriver her at du har selvmordstanker.

Når det er slik at du er dypt fortvilet og opplever at livet ditt er vondt, vanskelig og umulig å forandre, så er det forståelig at du får tanker om at du bare vil gi opp alt og dø. Hvis livet ditt er alt for tungt og vanskelig og du selv ikke klarer å se hvordan situasjonen kan endres til det bedre, så er selvmord en utvei å tenke på fordi døden er et alternativ til å komme ut av den situasjonen du er i.

I en slik situasjon er det viktig å huske på at selvmordstanker, tanker om at du bare vil dø og at du ikke har noe mer å gjøre her, er på en måte tanker og ønsker om å slippe og måtte streve og slite med triste, tunge og vanskelige ting i livet ditt. Når du får nok hjelp og støtte slik at du får det bedre og situasjonen endres til det bedre, så kommer du til å få lyst til å leve videre og tankene om å dø forsvinner. For uansett hvor fastlåst og håpløst alt ser ut, så er det helt sikkert mulig å få til en forandring til det bedre. Helt sikkert. Selv om det ikke føles sånn for deg akkurat nå.

Det som hjelper mot selvmordstanker er å snakke om det til en person som kan hjelpe deg. Mitt forslag er at du snakker med terapeuten din om det du sliter med av selvmordstanker. Du kan også snakke med terapeuten om hvordan du skal forholde deg til denne gutten.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse