Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få gutten jeg liker, til å like meg tilbake?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er sinnsykt forelska i en gutt! Vi har lekt sisten i 8 MÅNDER SNART! Hahah og vi snakker litt sammen på bussen....Men det virker ikke helt som om han liker meg på DEN måten :( Jeg skulle så inderlig ønske at han likte meg også...! Noen tips ? Liksom om hva slags samtale tema jeg kan starte med han? Hva jeg kan gjøre får å se penere ut,,,? -Takk☆

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du leker sisten med en gutt på skolen din, og du snakker litt med han på bussen. Du liker han, men du tror ikke han liker deg tilbake på en romantisk måte. Du lurer nå på hvordan du skal få han til å like deg. 

Om han snakker med deg og gir deg oppmerksomhet, så betyr det i alle fall at han er interessert i deg. Dette trenger ikke bety at han er forelsket, men det betyr at han har lyst til å snakke med deg og leke med deg. Dette er et bra utgangspunkt. 

Du kan prøve å flørte litt, samt også snakke enda mer med han. Du kan prøve å ta litt mer på han, og du kan klemme han litt mer. Du kan prøve å gi han fler komplimenter, og du kan si små søte kommentarer om at dere kunne vært søte sammen eller hva enn som faller deg inn i øyeblikket. Hvis du snakker med han mer og flørter - eventuelt også på sosiale medier utenfor skolen- så vil han nok bli mer klar over deg og da kan det hende han får følelser for deg. 

Det kan jo hende han allerede har følelser for deg, og det kan hende han ikke har følelser for deg i det hele tatt. Uansett hva som er realiteten, så har du lov til å prøve å flørte og du har lov til å prøve deg på han. Om han da sier at han ikke er interessert i deg, da må du respektere at det er sånn han har det. Om han får følelser for deg er jo det bare flott. 

 

Dette ordner seg nok. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse