Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å reise for å møte en jeg har truffet på nett. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg begynt å snakke med en gutt på Snapchat. Vi har snakket i omtrent 2 uker og litt mer, og ringer til hverandre også. Jeg har blitt veldig glad i han på denne korte tiden og lurer på om jeg har begynt å fått følelser for han, så en ting jeg lurer på er om det faktisk er mulig og bli forelsket over nett, snapchat og samtaler? Vi har aldri møttes, fordi distansen mellom oss er ganske land, det tar ca 9 timer med tog og bil, og 1 time med fly. Så ett annet spørsmål er om dere har noen råd om hvordan jeg kan møte han? Han er også 2 år eldre enn meg, jeg er født i 2002 og han i 2000, men vi virker ganske like. Men jeg er redd for at når vi møtes er vi helt forskjellige liksom, så hvis dere har noen tips oom dette, så tar eg gjerne imot dem også. Takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Det er kjempe fint når man treffer noen man liker - om det er på nett eller i det virkelig liv spiller ingen rolle. Og selvfølgelig kan man bli forelsket i noen man møter på nett.

Jeg tenker at dette er noe du MÅ snakke med foreldrene dine om før du eventuelt drar for å treffe han. Det er som du selv sier langt unna og når man er 15 år så må dette være noe du gjør etter å ha planlagt med sammen med foreldrene dine. Det er foreldrene dine som har ansvaret for deg og de har rett til å få vite om dette. Og jeg tenker at det er naturlig at en av foreldrene dine blir med på turen.

Det er også viktig å være skeptisk. At man har det i bakhodet at det finnes folk der ute som prøver å lure folk på nett. Det er mye enklere å spille en annen på nett enn i det virkelige liv. Og det er derfor du skal snakke med og finne en løsning sammen med foreldrene dine.  

Lykke til!

Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse