Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min vil ikke snakke med mg og hun slår opp hvis jeg snakker med andre enn henne.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

kjæresten min vil ikke snakke med meg og hun slår opp hvis jeg snakker med andre enn henne og er med venner!!!?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Dette hørtes ikke bare bra ut. Et godt forhold bygges på ærlighet og at man er tro mot hverandre, men det bygges vel så mye på tillit og at den andre personen kan stole nok på deg til at du kan være med vennene sine. For meg høres dette ikke ut som et sånt forhold, og jeg har forståelse for at dette kan være vanskelig. 

Nå må du rett og slett snakke med henne. Hvorfor vil hun ikke snakke med deg? Hvorfor er hun så streng? Stoler hun ikke på deg? Synes hun egentlig det er rimelig at du ikke skal få lov til å være med andre venner? I et forhold er det fint at man ønsker å være sammen og tilbringe tid sammen, men man må aldri glemme vennene man hadde før man fikk en kjæreste. Det er viktig at du får lov til å tilbringe tid sammen med disse også. Fortell henne dette og snakk med om det. 

Forhåpentligvis vil hun forstå at du har behov for dette, men det er alltids mulig at hun ikke kommer til å forstå det. Om hun fremdeles ikke lar deg være med venner etter samtalen, så må du nesten vurdere hvor mye forholdet deres er verdt for deg. Er det verdt å være sammen med en person som ikke lar deg ha egen frihet? Jeg har forståelse for at dette kan være sårt og vanskelig, men du må faktisk tenke på ditt eget beste. 

Snakk med henne nå og ta det derfra. Husk at du ikke må akseptere hva som helst bare fordi hun er kjæresten din.

Jeg håper dette svaret var til hjelp og ønsker deg virkelig masse lykke til! :)

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp.

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse