Hopp til hovedinnholdet

13 år og bifil og liker en venninne som jeg tror liker meg tilbake. Er det ok at vi har sex?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bare lurte på noe. Jeg liker gutter, og jeg tror ikke jeg liker jenter, unntatt en! En av bestevenninne mine fant jeg ut at er bifil for litt siden og jeg tror jeg liker henne og hun liker meg. Vi ser hverandre ikke ofte fordi vi bor så langt unna hverandre. Men hun kommer på besøk til meg noen ganger og jeg til henne. Jeg er en sånn type jente som får dårlig «samvittighet» eller no sånt ovenfor foreldrene mine om jeg «hooker» med noen. (Ikke at jeg gjøre det mye assa! Haha). Syns du det virker greit å kysse henne og kanskje slikke hverandre? Jeg har faktisk veldig lyst til d og d har hun også. (Og sove naken sammen) Jeg håper du fårsto spørsmålet mitt... hehe, hvis du ikke syntes jeg forklarte d bra nok så si ifra så kan jeg prøve på nytt:) Tusen hvertlig takk på forhånd❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for at du skriver til oss i ung.no. 

Spennende at du er forelsket! Om du er nysgjerrig på sex og ønsker å teste ut litt går det an å starte med å onanere, altså ha sex med seg selv. (Dette finnes det ingen aldersgrense for). Det er mange måter å onanere på, du må bare teste litt ut.

Om dere bestemmer dere for å kysse eller gjøre noe seksuelt sammen må dere passe på at dere begge er komfortable med det dere gjør og har lyst til dette. Du skal ikke ha dårlig samvittighet for å kysse noen. Dere er allikevel ganske unge, og begge under hva loven har satt som aldergrense for sex med andre (som er 16 år). Kanskje dere skal vente litt med sexen?

Sex endrer vennskapet. Om dere fortsatt vil utforske sammen, så vær sikre på at dere begge virkelig vil dette og har tenkt igjennom det først! I Norge har de fleste sin seksuelle debut i en alder av 17 år, så det er ingen hast med å ha sex, selv om vi forstår hvorfor du har lyst! :)

Masse lykke til med alt. 

 Har lagt ved noen artikler som du kan lese.

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse