Hopp til hovedinnholdet

Du sier din kjæreste slår, dytter og sier stygge ting til deg. Han er også spilleavhengig. Du har selvmordstanker og skader deg selv. Du er redd for å hive han ut fordi han kan være voldelig mot deg. Du har ikke et direkte spørsmål, men du høres veldig fortvilet ut.   

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har vært ilag i nesten 2 år nå men nå er jeg lei av å bli behandlet dårlig, noen ganger klapper han til meg, dytter mæ i ting og sier gå og heng dæ og reis til helvette. Jeg og han bor ilag å han e ca like gammel som meg. Han e kraftig å veier over 100 kg mens jeg er liten og tynn å veier bare under 45 kg. Grunnen til at han blir sånn mot meg er fordi han er veldig spilleavhengig å vis jeg kommer å prøver å få han vekk fra det så kan det hende han sier gå og heng deg. Jeg lider av selvmordstanker og kan hende at jeg kutter meg på armen. Jeg er livredd for å hive han ut fordi han er voldelig mot meg. Jeg vil være ilag med han derfor jeg er redd for å hive han ut og miste han. Jeg går til rus og psykratri men jeg klarer ikke snakke om mine problemer ansikt til ansikt med noen. Jeg har lyst at noe skal skje med meg og ta livet mitt. For jeg kan ikke leve sånn her mer. Jeg har prøvd å snakke med folk om hvordan jeg blir behandlet og hvordan jeg føler meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20

Du sier din kjæreste slår, dytter og sier stygge ting til deg. Han er også spilleavhengig. Du har selvmordstanker og skader deg selv. Du er redd for å hive han ut fordi han kan være voldelig mot deg. Du har ikke et direkte spørsmål, men du høres veldig fortvilet ut.

Dette høres veldig vondt og alvorlig ut. Du skriver at du blir behandlet dårlig, og det du beskriver vil jeg absolutt erklære som å bli behandlet dårlig. At han kan klapse til deg og dytte deg, det er det som heter fysisk vold. Det at han sier ting som gå å heng deg og dra til helvete, det er psykisk vold. Spesielt mtp at du nevner at du har selvmordstanker så blir disse utsagnene han kommer med ekstra stygge og slemme. Det er også en stor forskjell i størrelsen på dere og han kan komme til å utøve alvorlig skade på deg, det høres skummelt og farlig ut. Jeg skjønner at du ønsker å hjelpe han fra spilleavhengigheten sin, men man kan dessverre ikke endre eller hjelpe noen som ikke tar det imot. Dette er ikke ditt ansvar. Jeg skjønner at du er lei nå, og jeg håper at du vil gå med på å spørre om hjelp. 

Jeg syns du høres sterk og modig ut. Samtidig som at ting er så tunge at det er vanskelig å se veien ut. 

Det er flere ledd som kan hjelpe her og jeg håper du når ut til de for å finne ut av hva du skal gjøre videre. Du har riktige tanker om at dere ikke burde bo sammen, hvis du ikke får han ut, så håper jeg du vil vurdere å dra selv. Hvis dette av en eller annen grunn ikke er mulig så kan du i første omgang ringe politiet anonymt for å spørre hva man kan gjøre. Du har også en mulighet for å snakke med noen i rus og psykiatri der du går, jeg forstår at det kan være vanskelig, men dette er livet ditt, og jeg har ingen tvil om at det er verdt å snakke med de om. Jeg håper du kan være ærlig som du er her, og hvis det er vanskelig å si høyt, så kan du kanskje begynne med å vise de denne meldingen du har skrevet her. Lese gjerne artiklene under her også. Lykke til.

 Vennlig hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse