Hopp til hovedinnholdet

Jeg er muslimsk og er sammen med en gutt jeg ikke er glad i. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente m muslimsk bakgrunn, som har vært sammen m en gutt i snart to år. Fant ut at han ikke var den rette. Fikk møte tremlingen min i ferien etter tolv år, der vi begge to fikk sterke følelser for hverandre. Han har til og m spurt meg! Vil si at mitt første forhold aldri var noe. Vi snakket aldri sammen, møttes aldri. Vi chatet bare sammen via messanger og snapchat. Han flyttet, og bor seks timer unna, uansett. Har aldri "tatt" på han eller kysset han eller noe. Jeg tror ikke han har noen særlig følelser for meg uansett. Var stormforelska, men har ikke noen følelser lenger. Alt er borte. Han sa selv til meg at han ville gjøre alt slutt en stund, men at jeg tvang han til å fortsette. Nå sier han at han vil gifte seg med meg, og kommer til å ta selvmord, om jeg går fra han. Så sier han jeg ikke skal glemme alt han har gjort for meg, men d r jeg som har gjort alt. Problemer m familie, grunnet tro og kultur. Føler meg virkelig presset. Skjønner ikke hva jeg skal gjøre. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det aller viktigste er at du er glad i den personen du blir sammen med, og at du uansett må tørre å stå for det du tror på. Om du ikke har følelser for den gutten du er sammen med, bør du ikke være sammen med han. Uansett om du er muslim eller ikke, har du selv rett til å velge kjæreste og etterhvert hvem du skal gifte deg med. Jeg tenker at dersom du nå har truffet fetteren din som du føler du har følelser for, er det beste om dere kan bli litt bedre kjent. Det er alltid viktig å bli litt bedre kjent for å kunne ta viktige avgjørelser. Om du ønsker noen å snakke med, kan helsesøster være en god støttespiller for deg. Lykke til.   


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse