Hopp til hovedinnholdet

Jeg har likt en gutt siden høstferien cirka. Da snakket vi ikke sammen i det hele tatt, men etter hvert begynte vi å snakke mer og mer. Han får meg til å le, og tar ofte opp ting han vet vi har til felles. Så en av de første dagene i juleferien hadde jeg besøk av en veninne. Og vi bestemte oss for at vi skulle legge han til på Snapchat. Selvom venninna mi nesten ikke kjente han, Og de nesten ikke hadde snakket sammen. Så vi la han til, begge to. Litt senere hadde han lagt til venninna mi, men ikke meg. Hele juleferien klarte jeg nesten ikke tenke på annet. Jeg begynte å tenke på selvskading, og har lyst til å kutte meg hver dag, men til nå har jeg klart å overbevise meg selv om at det ikke er bra

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har likt en gutt siden høstferien cirka. Da snakket vi ikke sammen i det hele tatt, men etter hvert begynte vi å snakke mer og mer. Han får meg til å le, og tar ofte opp ting han vet vi har til felles. Så en av de første dagene i juleferien hadde jeg besøk av en veninne. Og vi bestemte oss for at vi skulle legge han til på Snapchat. Selvom venninna mi nesten ikke kjente han, Og de nesten ikke hadde snakket sammen. Så vi la han til, begge to. Litt senere hadde han lagt til venninna mi, men ikke meg. Hele juleferien klarte jeg nesten ikke tenke på annet. Jeg begynte å tenke på selvskading, og har lyst til å kutte meg hver dag, men til nå har jeg klart å overbevise meg selv om at det ikke er bra. Men jeg vet ikke hvor mye lenger jeg klarer å overbevise meg selv om det. I alle fall ikke hvis jeg skal fortsette å like denne gutten som er så vanskelig å forstå. Så Hvordan kan kan jeg få bort tankene om kutting? Og Hvordan kan jeg glemme han? Eller få han til å like meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no!

Og jeg synes det er veldig fint at du har reflektert over det med å kutte deg og at du har kommet fram til at det ikke er bra. Det er jeg helt enig med deg i og jeg håper du finner andre utveier slik at du unngår å kutte deg.

Det er også veldig forståelig at du blir såret over at gutten du liker ikke legger til deg på snap, men venninna di. Det kan være mange årsaker til det. Det kan være han har et godt øye til venninna di, det kan være han er usikker på hva han føler for deg, det kan også være at han liker deg, men ikke tør å ha kontakt med deg, og det kan også være han ikke er forelsket i deg.

Følelser skifter raskt i ungdomsårene og en forelskelse varer ofte ikke så veldig lenge, selv om det er alvorlig nok mens det står på. Og det er også vondt å være forelsket i en som ikke har de samme følelsene som deg.

Det beste du kan gjøre, er å snakke med en venninne om hvordan du kjenner det slik at du tar ut følelsene framfor å ta følelsene innover i deg selv og skade deg selv. Vær sammen med venner og  gjør ting du synes er morsomt framfor å sitte inne og tenke på han du liker. Og kanskje du også finner interesse for en annen mens du har det gøy. Om du sitter inne og grubler og er lei deg, er det lett for at det kommer negative tanker og at disse vil styre deg. Men du skal også tillate deg å kjenne på at du har det vondt innimellom, men ikke hele tiden. Ta den tiden du trenger! Men det viktigste av alt er at du gjør ting som du vet er bra for deg selv. Tving deg selv ut av situasjonen! 

Om du ikke vil snakke med venninner /venner om dette, kan du også snakke med helsesøster på skolen din. Det hjelper veldig godt å kunne snakke med noen og få sagt høyt hvordan du kjenner det!

Kjærlighetssorg er vondt, det vet alle og  jeg er også ganske sikker på at når du etter hvert synes det går bedre  har du lært noe om deg selv om hvordan du takler motgang som du vil ha god nytte av videre i livet og du vil være styrket som person og det vil gjøre mye med selvfølelsen din!

Jeg legger også ved en artikkel du kan ha nytte av å lese.

Jeg ønsker deg all mulig lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse