Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med å følge med i timen fordi jeg er forelsket i min lærer...

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 19 år og har nettopp begynt studere på høgskolen. Jeg har problemer med å følge med i timen på grunn av min lærer. Jeg er så forelsket i henne at konsentrasjonen går vekk. Jeg synes hun er veldig attraktiv dame, og klarer ikke å få henne ut av tankene mine, selv om jeg har prøvd. Jeg har aldri vært sammen med noen før. Noen ganger tenker jeg bare å fortelle henne hvordan jeg føler, uten å ta hensyn. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre?? Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du skriver at du har begynt på høyskolen, og sliter med konsentrasjonen fordi du er forelsket i din kvinnelige lærer.

Mange har gode følelser for og drømmer om en som er uoppnåelig. Det kan være en lærer eller trener man treffer daglig. Følelsene kan være sterke og kan oppta mye av tankene og dagdrømmene dine. Noen kaller det beundring, andre kaller det forelskelse, men felles er at det opptar mye av tankene dine.

Det klokeste man kan si til seg selv når man er forelsket i læreren, er at dette ALDRI kan bli noe av. Læreren er nok en attraktiv dame, men IKKE oppnåelig som en kjæreste. En lærer kan miste jobben om hun flørter med, eller har et forhold, til en elev. Dette gjelder uansett alder. Selv om læreren ikke er så mye eldre enn deg, vil et forhold gi alvorlige konsekvenser for henne.

For noen kan det å forelske seg i en som er litt uoppnåelig også være en trygg løsning, en øvelse i å kjenne litt på deilige, kriblende følelser, og være trygg på at det slett ikke blir noe kjæreste av dette. Kanskje det er sånn for deg? For en del er dette et av skrittene på veien mot en modning til å tørre å forelske seg i en som det kan bli noe med.

Kjenn på de gode følelsene, men la det bli med dagdrømming. Ikke la det ødelegge konsentrasjonen din, men bruk de gode følelsene du har for henne til å gjøre det ekstra bra i timene hennes :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse