Hopp til hovedinnholdet

Hvordan spørre om å bli kjærester?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er forelske et en jente men tror ikke hun liker meg tilbake. Jeg er redd for å drite meg ut vist jeg spør hun Hilsen Forelsket Gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du skriver at du er forelsket i en jente men at du ikke tror at hun liker deg tilbake. Du er redd for å dumme deg ut hvis du spør henne. Du lurer på hva du skal gjøre. 

Så koselig at du er forelsket. Du skriver at du ikke tror at jenta liker deg tilbake. Om man vil få en person til å like deg er det beste tipset jeg har at du må være deg selv. Det er det viktigste. Man merker det veldig godt når noen prøver å være noen de ikke er. I sosiale sammenhenger og kanskje spesielt rundt en man liker kan det være vanskelig å være seg selv. Det beste tipset for det er at du må bli godt kjent med personen. Tenkt også over at du skal kunne være den samme personen sammen med venner, med besteforeldre, naboer, lærere og personen du liker. Du skal være deg! Du er bra nok som du er. Vis at du tør å være deg selv, og at du er stolt av at ingen er akkurat som deg. 

Ellers finnes det ingen bedre måte å vise at du er interessert enn å virkelig vise at du vil bli bedre kjent med jenta. Dere kan se en film hjemme hos en av dere, gå ut å spise lunsj eller lignende. En av dere må jo ta initiativ igjen for at det skal bli noe mellom dere.

Det beste er dermed å bli godt kjent først, så du blir mer sikker på om hun liker deg eller ikke. Finn på ting sammen så du blir trygg på henne og deg selv, så kan du tøffe deg opp og spørre henne en gang dere er alene. Du trenger ikke spørre direkte om dere skal bli sammen, selv om det også er en mulighet. Du kan for eksempel si at du liker henne veldig godt eller å flørte med henne, så kan du se an reaksjonen hennes.

Det er dessverre ingen oppskrift på hvordan du gjør dette, så det er viktig å føle seg litt fram og bli trygg. Men en eller annen gang må du tørre å spørre om det er det du vil. Det er viktig å huske på at du jo kan få et nei, men da må du trøste deg med at du turte, det er bedre enn å gå å angre på at du aldri spurte henne. 

Jeg legger ved noen artikler jeg synes du bør lese.

Lykke til!

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse