Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min respekterer ikke alltid at jeg ikke vil bli tatt på

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei for noen månder siden spurte en veldig kjekk å søt gutt i klassen om å bli sammen å jeg sa ja. Jeg er selv ganske tynn å kort.Men problemet er at når vi er hjemme til meg/han å ser på film eller ligger i senga å ser på tlf så begyner han alltid å ta meg på rompa å låret å så kliner vi osv å det er helt greit det men så kysser han meg på magen å lager sugemerker på halsen å helt siden vi ble sammen så sa jeg at vi ikke skulle kysse sammen i folkemender å i skolegården med vennene mine/hans i nærheten men han gjør det like vell alltid hvis jeg står med ryggen til å snakker med venner så klemmer han meg å løfter meg bakfra det er koalig men nå er det bare irriterende å det værste er når jeg er hjemme hos han med kompiser legger han seg oppå meg å tar på meg å killer meg foran dem alle sier det bare er søt å det er det jeg er veldig glad i han å han stopper når jeg sier nei men det bare skjer så ofte hilsen jente 14!Tusen takk på forskudd:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Så flott at du har en kjæreste som du er glad i! Jeg synes også det er veldig bra at du sier i fra til kjæresten din om hva du liker og ikke liker at han gjør. Det er ikke alle som tør å si ifra slik, men det er viktig at du gjør det! Du skriver at han stopper når du sier nei, og det er bra. 

Det er synd at kjæresten din ikke alltid respekterer det du vil. Slik jeg forstår det så vil ikke du at dere skal kysse eller ta på hverandre når dere er sammen med andre. Men når dere er hos han og hans kamerater er der så klarer han ikke å huske på det. Jeg tenker at han nok har litt behov for å vise seg frem for kameratene sine, og at det er derfor han gjør det. Men det er uansett ikke greit. 

Jeg tenker at du kanskje må være enda tydeligere med kjæresten din. Få til en samtale med han, bare dere to, hvor dere ikke blir forstyrret. Fortell han hvorfor det er viktig for deg at han hører på dine ønsker, ikke bare noen ganger, men alltid. Du kan også si at hvis han ikke respekterer deg så synes du det er vanskelig å bli ordentlig trygg på han. Det er viktig at man er trygge på hverandre i et forhold.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse