Hopp til hovedinnholdet

Hei! I sommer begynte jeg å snakke med en gutt fra Nederland på nettet, og vi er nå sammen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! I sommer begynte jeg å snakke med en gutt fra Nederland på nettet, og vi er nå sammen. Vi snakker på chat hver dag, og prøver å ringe hverandre minst en gang i uka. Han kommer hit den 16. Februar og skal bo hos oss i fire dager. Det er greit for begge foreldrene våres. Jeg gleder meg selvfølgelig mye, men jeg kjenner at jeg kommer til å bli nervøs også. Det er kjempe koselig å ringe hverandre, så jeg tror ikke det blir noen utfordring å snakke sammen på ekte heller. Men det blir bare så rart å faktisk se han på ekte. Jeg føler egentlig det kommer til å gå veldig greit og naturlig, men har dere noen tips til hvordan jeg være meg selv og holde meg rolig rundt han i starten? Det hadde vært kjempe kleint om vi ikke klikket i det hele tatt liksom :/ Vi har også snakket om sex. Begge har lyst, så da er det vel ikke så rart om det skjer første gang vi møtes? Og; går det egentlig an å være sammen med noen du aldri har møtt?? Han er forresten ett år yngre. Takk for tips!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss.

Så spennende og kjekt at du har truffet en gutt du liker på nettet.

Det høres ut som om at dere har blitt ganske godt kjent med hverandre. Du skriver at dere snakker sammen på chat hver dag og at dere ringes i tillegg. Nå er du veldig spent på hvordan det blir å treffe han "på ekte" - jeg skjønner godt at du gjerne er litt nervøs for det. Jeg tror det kommer til å gå veldig bra. 

Det er fint at han kan få bo hjemme hos dere - da er jo i alle fall du i trygge omgivelser.  Hvis det blir "pinlig eller litt kunstig" i starten kan jo gjerne foreldrene dine være til hjelp da de kan prate med han - de har sikkert lyst å bli kjent med han de og.

Jeg anbefaler deg ellers å være deg selv, sjekk gjerne på forhånd hva han har lyst å gjøre når han er på besøk hos deg. Det vil bli litt lettere første gang dere møtes hvis dere har et "opplegg" og planer for den første dagen. Resten kommer sikker til "å gå av seg selv". 

Du sier ikke noe om dere har snakket med hverandre via FaceTime eller skype? Det kan i så fall være lurt for da blir dere liksom enda mer når dere kan se hverandres ansikter. På video får du et annet inntrykk av en person enn på meldinger og chat. Da blir det også en god "øving" til å treffe hverandre "live".  

Når det gjelder om dere skal ha sex eller ikke så anbefaler jeg at dere "ikke stresser" med det. Når dere har vært sammen litt så vil dere kanske kjenne på at dere begge klar for det - slik at det blir naturlig. Ps. Da er det også viktig å tenke på prevensjon. Jeg legger ved noen artikler du kan lese litt på - der vil du kanskje få noen flere tips.

Jeg ønsker deg masse lykke til. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse