Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli bedre kjent med jente 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har plutselig begynt å like ei jente veldig godt. Vi har gått på samme «base» i over 2 år. Hun går i parallelklassen så jeg har aldri blitt skikkelig kjent med henne. Vi har ikke snakket mye, og er derfor sykt vanskelig å kunne bli bedre kjent. Vi trener på samme treningssenter så jeg vurderer å bli bedre kjent med henne via å kanskje trene i lag. Jeg er bare så sykt sjenert, spesielt når vi ikke kjenner hverandre noe godt, så det er veldig vanskelig å kunne starte en samtale med henne. På skolen er hun ofte med mange andre jentegrupper, så da er det også vanskelig å kunne komme i kontakt med henne. Tror hun også er litt sjenert siden vi ikke kjenner hverandre så godt. Jeg synes at det er en dårlig måte å bli kjent via internett, på grunn av at da kan hun tolke meg på en helt annen måte.Håper dere kan svare på hva jeg kan gjøre for at vi skal bli bedre kjent! ;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er ikke en uvanlig situasjon. Det å være forelsket er vanskelig og det er skummelt å snakke med jenter. Du må velge om du skal fortelle om dine følelser eller om du bare skal la det vente.

Det kan være vanskelig å si rett ut at du liker noen så en fin måte å vise det på er nemlig å flørte forsiktig. Måten jeg ville gjort dette på var å legge igjen små indirekte tips om hvordan du føler det gjennom et smil, et blikk, et kompetent osv. Dette er en diskree, men også effektiv måte og fortelle hvordan du føler.

Hvis du skal få noen til å like deg er det viktig å by på deg selv. Vær interessert, hyggelig og hjelpsom slik som du ville vært mot dine venner. Hvis du blander dette med lit diskree flørting sender du sterke signaler om at du liker noen og ikke bare som en venn.

Det kan være vanskelig å få kontakt med en du liker. Noe du kan prøve på er å være i nærheten, f.eks. i skolegården eller på gymmen som du sier. Sannsynligvis er du nødt til å ta kontakt. Hvis du syntes dette er skummelt er det ingen skam å gjøre dette over nettet; Facebook, Snapchat, telefon osv. Du kan da spørre om dere skal møtes eller finne på noe som å gå en tur eller ta en is. På denne måten får dere snakket sammen og blir bedre kjent.Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse